Grillet brød med gedeost og hindbær.
Her kan du finde en nem og lækker opskrift på grillet brød med gedeost og hindbær. Det er en slags bruschetta med gedeost, som mange kendetegner de små sprøde brød.
Kombinationen af gedeosten med de syrlige friske hindbær og balsamico glace er virkelig god.
Se også opskriften på mere klassiske bruschetta med tomat.
De små brød er perfekt at servere som forret, som tilbehør til aftensmaden eller som en del af et tapasbord.
Grillet brød med gedeost og hindbær
Ingredienser
- 6 skiver brød,
- Lidt olivenolie
- Lidt flydende honning
- 100 g gedeost
- 100 g friske hindbær
- Balsamico glace
- Frisk timian
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Kom en smule olie på alle skiverne og lun brødet i ovnen på 175 grader.
- Skær gedeosten i 12 tynde skiver.
- Efter 5 minuter i ovnen fordeles 2 skiver gedeost på hvert stykke stykke brød.
- Kom lidt flydende honning på og kværnet peber.
- Giv brødene yderligere 8-10 minutter.
- Til sidst toppes de med friske hindbær, timian, lidt balsamico og flagesalt. Velbekommen!
Mere inspiration til opskriften.
- Brødene skal allerhelst serveres inden for kort tid efter de er lavet og anrettet.
- I denne udgave har jeg brugt hindbær, da jeg synes, at det smager virkelig skønt. Jeg kunne forestille mig, at det også smager godt med jordbær på eksempelvis.
- Man kan også sagtens komme brødene på grillen. Det giver en god smag, hvis de kommer på grillen man skal bare have et ekstra øje på dem da tilberedningstiden godt kan være kortere på den varme gril.
- Det er nemmest bare at købe et flute, da det går meget hurtigere. Du kan også bage dit eget, hvilket jo heller aldrig slår fejl.
- Det er også lækkert at komme en god skive serrano på, efter at de er lavet færdige.
Bruschetta med gedeost.
De her brød kan man også sagtens kalde for bruschetta. Normalvis vil man tænke på de klassiske bruschettaer med tomater og hvidløg. Jeg har faktisk en opskrift på klassiske bruschetta med friske tomater og basilikum.
Det smager virkelig skønt at lave sådan en omgang bruschetta med gedeost. Hvis du ikke er vild med tanken om gedeost og hindbær sammen, så kan du også sagtens undlade hindbærene. Dog synes jeg alligvel, at du skal prøvesmage det sammen med hindbærrene. Det er en skøn smagskombination.
Du kan drysse lidt flagesalt ud over, når de er færdige og så toppe med balsamico glace, som fremgår i opskriften – så bliver det ikke bedre!
Spis dine grillet brød med gedeost og hindbær som en lækker forret til grillmaden.