Grønne rispapirsruller.
Her finder du en skøn opskrift på grønne rispapirsruller. Rullerne er lavet på rispapir, som ganske kort dyppes i vand og derefter kan rulles med en masse skønt fyld.
Det er en virkelig skøn måde at få en masse dejlige grøntsager på og det er super hyggeligt at samles om ved middagsbordet.
Hvis du gerne vil lave rispapirsruller med andet end grøntsager, kan du lave rispapirsruller med kylling og grønt.
I denne opskrift bruger jeg forårsløg, peberfrugt, gulerødder, avocado, spidskål og mynte og ruller dem ind i rispapir.
Det er en vegetarisk udgave og kan sagens nydes som et helt måltid eller som tilbehør til et tørre måltid.
Grønne rispapirsruller
Ingredienser
- 8 stk rispapir
- 2 gulerødder
- 4 stk forårsløg
- 1 peberfrugt
- 1 avocado
- 100 g spidskål
- Frisk mynte
Fremgangsmåde
- Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler.
- Skær peberfrugt, forårsløg og spidskål i strimler.
- Avokadoen halveres og stenen fjernes. Avokadoen kan skæres i skrællen og tages ud med en ske.
- Sørg for at alle grøntsagerne ligger klar, så de er lige til at tage og komme i rullerne.
- Tag en halvstor skål eller en stor dyb tallerken, der er større i diameter end selve rispapiret.
- Fyld skålen med koldt vand.
- Dyp så et stykke rispapir i vandet i et øjeblik.
- Tag rispapiret op af vandet og læg det på en ren flade.
- Kom lidt forskellig grønt i og gerne 4-5 mynteblade i hver.
- Det vigtigste er at fyldet placeres i midten og siderne holdes fri for fyld.
- Først bukkes siderne ind og derefter rulles papiret sammen.
- Rullerne "sætter sig" når de har ligget et par minutter og kan derefter skæres i mindre bidder - hvis det ønskes. Velbekomme!
Vietnamesiske forårsruller.
Rispapirsrulller er en meget hyggelig måde at spise aftensmad på.
I kan nemlig tage alle ingredienserne med hen til bordet, og så kan hver mand selv bygge deres egen rulle. På den måde kan selv de lidt mere kræsne være med, da de selv bestemmer indholdet.
Det er selvfølgelig også muligt at rulle dem på forhånd i køkkenet, og så kan familiens medlemmer selv tage for sig.
Som nævnt er de her en vegetarisk udgave, men du kan i bund og grund helt selv vælge, hvad du vil fylde i dine rispapirsruller.
Derfor kan dem, der ikke spiser kød også sagtens spise med, da de så blot undlader at fylde kød i. Eller omvendt med den her opskrift, så kan dem der ikke spiser kød bare tage grøntsagerne, og der kan laves noget kylling til dem, der ønsker det.
Mere inspiration til opskriften.
- Brug gerne friske krydderurter til at putte i sammen med dit fyld. Det giver bare den bedste smag.
- Server evt. denne peanutbutter dip til. Det er en god, cremet og smagsfyldig dip, som i høj grad egner sig til rispapirsruller.
- Hvis du ikke er så meget til peanut i din mad, så kan du i stedet tage en lille smule soya og dyppe dine ruller i.
- Når man først har fundet teknikken i, hvordan man ruller sin rulle fast og stram, så er det super nemt.
Andre forslag til fyld kan være: fisk, rejer, okse- eller svinekød, kylling, risnudler samt andre friske grøntsager.