Hokkaido salat med feta.
En skøn efterårs hokkaido salat med feta og granatæblekerner. I bunden er der lagt hakket grønkål. Det er en skøn kål som passer perfekt til det bagte græskar.
Salaten er rimelig simpel og kræver ikke meget tilberedning.
Der er kun kommet en smule olivenolie på toppen mere synes jeg ikke er nødvendigt. Mangler du dressing kan du sagtens en en dressing af lidt sennep, hvidvinseddike og olie. Det kan fx bare rystes sammen i en lille glas med låg og hældes over salaten.
Hokkaido salat med feta
Ingredienser
- 50 g grønkål
- 500 g hokkaido græsker
- 50 g feta
- 1 tsk salat og lidt peber
- Kerner fra et kvart granatæble
- 4 spsk saltbagte græskarkerner
- Lidt god olivenolie til toppen
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skrab kernerne ud af hokkaido græskarret og skær det i både. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Fordel olien på og drys med salt og peber. Kom bagepladen i ovnen i 20 minutter.
- Pluk grønkålen fra den miderste stok, den kan ikke spises. Skyl kålen godt og hak den groft.
- Læg den på et fad og anret de bagte hokkaido stykker ovenpå. Bræk fetaen fra hinanden, og fordel den og granatæblekernerne ovenpå.
- Drys med græskarkernerne og lidt ekstra salt og peber. Velbekomme!
Denne salat passer godt til mange aftensmadretter og vil fx være lækker sammen med anderbryst. Det er som om at and også forbindes lidt med noget der hører efteråret og vinteren til.
Hokkaido græskar
Hokkaido er virkelig en skøn råvare. Den kan bruges til så mange lækre retter. Bl.a. gryderetter, i bagværk fx boller og brød, kager, supper og meget mere. Den er nem at tilberede og har en mild smag.
Græskarret får en smule sødme når det tilberedes. Så er det ikke i søde kager og bagværk at det bruges, så er det godt at bruge salte kombinationer og krydderier til.
Det fine græskar er i sæson fra august til december – så der er rigeligt tid til at udforske den spændende og smukke grøntsag.