Hurtig kartoffelpizza.
Her får du opskrift på en hurtig kartoffelpizza. Det er en nem kartoffelpizza som er lavet på en færdig pizzadej. En pizzadej som du finder i køledisken i dit lokale supermarked.
Jeg kan allerbedst lide at lave min egen pizzadej, men når det skal gå stærkt, så køber jeg en færdig pizzadej. Så kan man få lavet en nem kartoffelpizza, uden hævetid som stadig smager dejligt.
Denne her hurtig kartoffelpizza topper jeg med en neutral flødeost, kartofler, chorizo, frisk mozzarella og frisk rosmarin. Det er en kombination, som smager fantastisk godt.
Du kan også se min anden opskrift på pizza med pesto og kartoffel. I den version har jeg dog lavet dejen selv. Men her kan du også sagtens bruge en færdig dej.
Hurtig kartoffelpizza
Ingredienser
- 1 pk færdig pizzadej
- 100 g flødeost naturel
- 3 kartofler
- 60 g chorizo
- 1 kugle frisk mozzarella
- Tørret eller frisk rosmarin
- Flagesalt og kværnet peber
Fremgangsmåde
- Smør flødeosten ud på bunden.Du kan evt. røre den op med en smule vand, så er den nemmere at smøre på dejen.
- Skær tynde skiver af kartoffel og læg ovenpå. De behøver ikke at blive skrællet.
- Pluk mozzarellaen fra hinanden og fordel på sammen chorizo.
- Drys med flagesalt, rosmarin og kværnet peber.
- Bag pizzaen ved 220 grader over/under varme i ca. 17 minutter.
Mere inspiration til opskriften.
- Jeg har brugt en neutral flødeost, da det er det, jeg synes smager godt. Du kan også vælge en anden flødeost, der måske har noget smag tilsat. For eksempel en med pikant smag eller krydderurter.
- Du kan også vælge at købe en pizzadej, der er bagt på forhånd. Sådan nogle findes også mange steder på køl. Du kan selvfølgelig altid lave din egen pizzadej og så toppe den med de ingredienser fra opskriften.
- Der findes mange udgaver af chorizo pølse. Dem der er mere pikante/stærke i smagen og nogle som er mildere. Vælg den udgave som du foretrækker. Du kan også bruge pepperoni eller en anden salt pølse på.
Nem kartoffelpizza.
Når hverdagen er travl, må det gerne være ekstra hurtigt, og lige der er en købe pizzadej en god måde at spare lidt tid på. Det er en virkelig nem kartoffelpizza, da det er pizzadejen som tager længst tid at tilberede.
Jeg bruger en chorizo pølse, som jeg skærer i små tern. Du kan egentlig også bruge chorizo pålæg, men en rigtig chorizopølse giver lige lidt mere smag. Her kan man nøjes med at skære et stykke af og gemme resten i køleskabet. Man kan også skære hele pølsen i små tern og fryse ned i portioner. Så kan man hive en pakke op af gangen og komme på pizzaen.
Skal det være lidt ekstra lækkert, så kan du toppen den med frisk rosmarin. Hvis jeg har det herhjemme, så bruger jeg det altid. Ellers kan tørret rosmarin også sagtens bruges. Det smager stadig skønt på en hurtig kartoffelpizza. Drys med lidt flagesalt inden servering. Så er den pizza helt perfekt!