Home aftensmad Pizza med pesto og kartoffel

Pizza med pesto og kartoffel

by Maria
Pizza med pesto og kartoffel

Pizza med pesto og kartoffel

Her får du opskriften på en skøn pizza med pesto og kartoffel. Den her pizza smager SÅ godt og så har jeg ikke engang lovet for meget! Du lan bruge denne opskrift på basilikums pesto eller blot købe en færdiglavet udgave fra supermarkedet.

Pizzaen er med en lækker tynd og sprød bund. Du kan bruge denne opskrift hvis du ønsker at lave en pizza med en god tyk bund.

Pizza med pesto og kartoffel

2 pizzaer

Pizza med pesto og kartoffel Her får du opskriften på en skøn pizza med pesto og kartoffel. Den her pizza smager SÅ godt og så har jeg ikke engang lovet for meget! Du lan bruge denne opskrift på basilikums pesto… aftensmad Pizza med pesto og kartoffel European print
portioner: 2 oizzaer forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 20 g gær
  • 3 dl vand
  • 1½ tsk salt
  • 3 spsk olie
  • 430 g hvedemel
  • TIL TOPPEN:
  • 8 store spsk pesto
  • 3-4 kartofler, i tynde skiver
  • 200 g frisk mozzarella
  • Friskhakket rosmarin

Sådan gør du:

  • Gæren opløses i vandet og olien kommes i
  • Tilsæt mel og salt og ælt dejen godt sammen i 5 minutter, meget gerne på røremaskine
  • Lad dejen hæve tildækket med husholdningsfilm og lunt i 45 minutter
  • Lav pestoen imens, hvis du laver den selv
  • Drys godt med mel på køkkenbordet, kom dejen på bordet og del den i to
  • Tænd ovnen på 250 grader (varmluft) – gerne på det højeste din ovn kan
  • Tryk dejen flad med hænderne så du får to runde pizzaer og kom hver pizza på et stykke bagepapir
  • Smør pesto på bundende, fordel de tynde skiver kartoffel og osten på toppen. Drys med hakket rosmarin
  • Tag bagepladen ud af ovnen, skru ovnen ned på 230 grader, hiv bagpapiret ned på pladen og bag pizzaen i ca. 15 minutter. Indtil pizzabunden er bagt sprød og osten gylden. Drys med lidt flagesalt på toppen og server med det samme. Velbekomme!

 

Min datter er mere til den simple udgave som denne pizza magherita. Når vi laver den udgave så kommer jeg ekstra på pizzaen når den er uden af ovnen. Fx serrano skinke og høvlet parmesan. Det er en nem måde for os begge at få opfyldt vores ønsker til pizzaens fyld. Men til begge opskrifter får man to pizzabunde og på den måde er det også nemt at lave to forskellige pizzaer som opfylder flere ønsker.

Vi plejer at gemme gemme resterne på køl til dagen efter og bruge i madpakkerne. Du kan også fryse de ekstra stykker pizza ned. Det er så nemt og skønt med noget på frost.

Søger du aftensmad inspiration så kan du se mere i aftensmad og er du på udkig efter bageopskrifter så findes der mange i bagværk!

Leave a Comment