Pizza med pesto og kartoffel

Pizza med pesto og kartoffel.

Her får du opskriften på en skøn pizza med pesto og kartoffel. Den her pizza smager SÅ godt. Kombinationen af pesto, tynde skiver kartoffel og mozzarella er virkelig lækkert.

Du kan lave denne opskrift på basilikums pesto!

Pizzaen er med en tynd bund. Så du får en skøn pizza som er sprød i kanten uden at der er for meget dej.

Pizza med pesto og kartoffel

Lækker vegetar pizza med pesto, kartofler og mozzarella.
Forberedelses tid: 30 minutter
Samlet tid: 2 timer
2 pizzaer
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

Dej

  • 20 g gær
  • 3 dl vand
  • tsk salt
  • 3 spsk olie
  • 430 g hvedemel

Til toppen

  • 8 store spsk pesto
  • 4 kartofler
  • 200 g frisk mozzarella
  • Friskhakket rosmarin

Fremgangsmåde

  • Gæren opløses i vandet og olien kommes i.
  • Tilsæt mel og salt og ælt dejen godt sammen i 5 minutter.
    Meget gerne på røremaskine.
  • Lad dejen hæve tildækket med husholdningsfilm og lunt i 45 minutter.
  • Lav pestoen imens, hvis du laver den selv.
  • Drys godt med mel på køkkenbordet og kom dejen på bordet.
    Del dejen til to store boller.
  • Tænd ovnen på 250 grader (varmluft) – gerne på det højeste din ovn kan.
  • Tryk dejen flad med hænderne så du får to runde pizzaer.
    Kom hver pizza på et stykke bagepapir.
  • Smør pesto på bundende. Skræl og skær kartoflerne i tynde skiver og fordel ovenpå.
    Bræk osten fra hinaanden og kom på toppen. osten på toppen.
    Hak rosmarinen og drys på toppen.
  • Skru ovnen ned på 230 grader.
    Tag bagepladen ud af ovnen og hiv bagpapiret ned på pladen.
    Bag pizzaen i ca. 15 minutter, indtil pizzabunden er bagt sprød og osten gylden.
    Drys med lidt flagesalt på toppen og server med det samme. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Hvis du ikke vil lave en pesto selv kan du også sagtens købe en færdig udgave i supermarkedet.
  • Pizzadejen kan også bruges til at lave en helt simpel pizza magherita. Prøv at komme ekstra fyld på den, når den tages ud af ovnen. Serrano skinke, høvlet parmesan og pesto på toppen. Det smager virkelig godt!
  • Gem gerne resterne på køl til dagen efter og brug dem fx i madpakkerne.
  • Du kan også fryse de ekstra stykker pizza ned. Det er så nemt og skønt med noget på frost til de trætte og travle dage.

Pizza med pesto og kartoffel

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..