Home Dip dressing pesto Basilikums pesto

Basilikums pesto

by Maria
Hjemmelavet pesto

Grøn basilikums pesto!

Her får du opskriften på en skøn basilikums pesto. Det er altså bare super lækkert med en hjemmelavet slags.

Opskriften her er af den klassiske slags. I grøn pesto er det nemlig ofte friske basilikums blade som bruges. Men det forstår jeg godt – det smager virkelig også godt.

Det bedste er, at det slet ikke er svært at lave.

Jeg kan anbefale dig at servere en skål med pesto, hvis du skal lave tapas. Du kan evt. prøve at bruge din grønne pesto i disse pesto horn eller fylde dem i kyllingbryst med mozzarella og serrano skinke.

Hjemmelavet pesto

Pesto

Grøn basilikums pesto! Her får du opskriften på en skøn basilikums pesto. Det er altså bare super lækkert med en hjemmelavet slags. Opskriften her er af den klassiske slags. I grøn pesto er det nemlig ofte friske basilikums blade som… Salater, grønt og tilbehør Basilikums pesto European print
portioner: 1 mellem glas forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 1 bdt. frisk basilikum (ca. 6 håndfulde)
  • 1½ dl. rapsolie (eller anden efter eget ønske)
  • 50 g. parmesanost
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. salt og lidt friskkværnet peber
  • 1 spsk. pinjekerner, ristet på en tør pande

Sådan gør du:

  • Det hele komme i en minihakker eller blender
  • Pestoen smages til evt. med lidt ekstra salt. Du kan også tilføje lidt mere olie hvis du synes, at den er for tyk
  • Pestoen kommes i en beholder med låg og kan holde sig en uges tid i køleskabet

Jeg laver ofte pesto af forskellig slags. Men særlig denne opskrift er jeg  rigtig glad for. Det er bare en skøn smag fra de friske basilikums blade og den halv kraftige smag fra parmesan, mums!

Når jeg laver pesto til mine gæster, så bliver skålen ALTID tømt! Det virker bare til, at det altid er en delikat sag at stille på middags bordet.

Leave a Comment