Basilikums pesto

Basilikums pesto.

Her får du opskriften på en skøn grøn basilikums pesto. Det er altså bare super lækkert med en hjemmelavet slags.

Opskriften her er en klassisk udgave. I sådan en pesto bruger man friske basilikums blade og de har en helt fanstisk smag.

Prøv også denne persille pesto.

Det er slet ikke er svært at lave sin egen pesto. Alt kommes i blenderen, en foodprocessor eller minihakker, alt efter hvad du har derhjemme. Det køres til en ensartet konsistens og så er det bare at komme sin basilikums pesto i et opbevaringsglas med låg.

Basilikums pesto

Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
200 ml

Ingredienser

  • 60 g basilikum
  • dl rapsolie
  • 40 g parmesanost
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • 20 g pinjekerner

Fremgangsmåde

  • Pinjejernerne ristes gyldne på en tør varm pande. Hold godt øje med dem så de ikke brænder på.
  • Pil hvidløget og kom det hele i blenderen. Stilke fra basilikum kan også sagtens bruges.
  • Det blendes godt.
  • Pestoen smages til evt. med lidt ekstra salt.
  • Pestoen kommes i en beholder med låg og kan holde sig en uges tid i køleskabet.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Du kan evt. prøve at bruge din grønne pesto i disse pesto horn eller fylde dem i kyllingbryst med mozzarella og pesto.

Jeg laver ofte pesto af forskellig slags. Men særlig denne opskrift er jeg  rigtig glad for. Det er bare en skøn smag fra de friske basilikums blade og den halv kraftige smag fra parmesan, mums. Når jeg laver pesto til mine gæster, så bliver skålen ALTID tømt. Det virker bare til, at det altid er en delikat sag at stille på bordet.

Mere inspiration til opskriften.
  • Pestoen kan holde sig rimelig lang tid på køl. Sørg for at toppen har et lille lag med olie. Det “lukker” ligesom af for pestoen.
  • Ønsker du en meget tyk pesto så brug mindre olie. Ønsker du en tyndere pesto så tilføjer du bare noget mere olie.
  • Husk altid at smage til og husk også at en pesto står og trækker lidt smag.
  • Du kan sagtens bruge andre kerner end pinjekerner. Hvis du har lidt græskarkerner, solsikkekerner eller mandler i køkkenet, så kan disse sagtens bruges.
  • Server for eksempel en skål med pesto, hvis du skal lave tapas.

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..