Persille pesto.
En skøn persille pesto med den fineste grønne farve. Den smager rigtig lækkert og kan laves på få minutter.
En persille pesto kan både bruges som som dip til dine grøntsager, dressing til salaten, spread i din sandwich, eller måske på tapas bordet. Og det er sikkert kun et lille udpluk hvad pesto kan bruges til.
Du kan også bruge en “rest” af din pesto til en lækker pestocreme!
Som noget af det mest velkendte at bruge sin pesto til, så kan det jo altid anbefales at vende den frisklavede pesto i en gang pasta. Fx med nogle friske cherry tomater og lidt ekstra høvlet parmesan over.
Persille pesto
Ingredienser
- 40 g bredbladet persille
- 2 fed hvidløg
- 1½ dl olie
- 30 g parmesan ost
- 20 g solsikkekerner
- ½ tsk salt og lidt friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skyl persillen godt og dup den tør.
- Kom persille og de restrende ingredienser i en minihakker eller blender.
- Smag evt. til med lidt ekstra salt og kom pestoen på glas. Velbekomme!
I stedet for at lave pesto af basilikum og pinjekerner, som mange nok kender det – så kan det anbefales at bruge bredbladet persille og solsikkekerner. Flere har sikkert solsikkekerner i køkkenskabet end pinjekerner. Og så er de små pinjekerner også bare ekstra dyre.
Du kan også lave en blanding af persille og basilikum. Og man kan også sagtens bruge mandler i stedet for solsikkerkerner og pinjekerner.
Jeg laver ofte pesto når jeg får gæster. De fleste kender den grønne pesto og har sikkert også fået det flere gange. Men det gør det bestemt ikke mindre lækkert at servere.
I det hele taget er jeg ret vild med flere små skåle på middags bordet, med forskelligt tilbehør!
Få inspiration til andre grønne retter og tilbehør her.
2 Responses
Hej. tror du, jeg kan bruge frosset persille / basilikum til hjemmelavet pesto? eller vil urterne blive for våde?
Hvor lang er holdbarheden på pesto man selv laver.