Soya stegt kål med ristede kikærter.
Aftensmad på 20 minutter med den nemmeste omgang stegt kål med ristede kikærter.
Leder du efter en ekstra nem aftensmad som også gerne må være besparende på både pengepung og kød – så er du landet det helt rigtige sted.
Kålen er stegt i soya og lime og kikærterne er vendt med skønne krydderier.
Er du alene kan du følge opskriften og gemme den anden portion til frokosten dagen efter eller til 2 gange aftensmad. Opskriften er nemlig til to portioner men så slipper du for, at lave aftensmad den efterfølgende aften. Det er nemt og super billigt!
Du kan både lune retten i mikroovnen eller bare spise den kold. Det eneste er, at kikærterne selvfølgelig er mest sprøde lige når de er taget ud af ovnen!
Kål med ristede kikærter
Ingredienser
- 400 g hvidkål fintsnittet
- 1 løg i skiver
- 2 æg
- 4-5 spsk soya
- Saft fra 1 lime
- 1 dåse kikærter drænet og skyllet godt
- 2 spsk olie
- 1 tsk paprika
- 1 knsp cayennepeber
- ½ tsk salt og lidt peber
- Friske krydderurter til at pynte med
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader og kom de skyllede og afdryppede kikærter på en bageplade med bagepapir. Kom olie, paprika, cayenepeber, salt og peber på og vend det godt sammen.
- Kikærterne bages i ovnen i 15-20 minutter - til de er sprøde.
- Imens opvarmes en pande med en smule olie og løget svites af. Kålen kommes derefter på panden sammen med soya.
- Når kålen har fået nogle minutter på panden og er faldet lidt sammen skubbes kålen til side og de 2 æg slåes ud på panden.
- Vend det hele godt sammen og efter et par minutter er æggene også færdige.
- Pres limesaften over kålblandingen og smag til om du synes det mangler mere soya.
- Fordel kålen i 2 mellemstore skåle og kom de ristede kikærter ovenpå og drys evt. med en masse frisk persille eller anden krydderurt - det smager skønt på. Velbekomme!
Du kan finde flere vegetariske og nemme retter lige her!
Jeg er ret glad for denne opskrift. Fordi at den er så super nem. Jeg har ofte forberedt flere grøntsager i mit køleskab og når kålen er snittet og jeg har en dåse kikærter i køkkenskabet, så bliver det virkelig ikke nemmere.
Jeg synes at portionen er dejlig mættende og jeg savner slet ikke kød i retten. Både kikærter og æg giver god fylde og mæthed.