Kikærtebøffer med rødbede!
Smagfulde kikærtebøffer som passer godt i både pitabrød, til en god salat eller måske i en hjemmelavet vegetarisk burger??
Jeg har en juicer herhjemme og når jeg laver juice er der pulp tilbage, altså resterne som er tilovers. Så indimellem laver jeg opskrifter, hvor resterne indgår. Jeg vil nemlig helst ikke smide mad ud!
Derfor lavede jeg disse kikærtebøffer, som er utrolig nemme og smager rigtig skønt! Har du ikke lige tilfældigvis rødbede pulp tilbage fra en juice, så brug bare almindelig revet rødbede i din opskrift, det går lige så fint!
Husk bare at revet rødbede indeholder mere væske end resterne fra pulpen. Derfor presses væsken godt ud af de revede rødbeder inden du blander det sammen med resten af ingredienserne.
Du kan også fryse dine kikærtebøfferne ned og tage et par stykker op af gangen. Det er smart til madpakken eller en alane aften!
God fornøjelse!
Kikærtebøffer med rødbede
Ingredienser
- 2 rødbeder pulp fra juice
- 1 ds kikærter
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 1 æg
- 1½ tsk spidskommen
- 1½ tsk koriander
- saft fra ½ lime
- 1 tsk salt og lidt peber
- 3 spsk mel
- Olie til stegning
Fremgangsmåde
- Alle ingredienserne kommes i en foodprocessor eller blendes med en stavblender.
- Skal du rive rødbeder til formålet gøres dette først og væsken presses fra, før det kommes i foodprocessoren.
- Det hele blendes til en ensartet masse.
- Tilføj evt. et par ekstra spsk. mel, hvis massen ikke er fast nok.
- Form forsigtigt bøfferne med en ske og din hånd og tryk dem flade.
- Opvarm en pande og kom rigeligt med olie på.
- Bøfferne steges et 3-4 minutter på hver side og lægges i et ovnfast fad ( eller steg dem færdig ved svag varme i yderligere ca. 5 minutter på hver side).
- Ellers bages bøfferne i ovnen ca. 8 minutter på 180 grader. Jeg foretrækker ofte den sidste løsning hvis jeg i forvejen har grøntsager eller andet i ovnen. Velbekomme!
Få mere inspiration til aftensmaden eller vegetarretter!