Koteletter i kokosmælk

Koteletter i kokosmælk med rød karry

Her får du opskriften på en super nem omgang koteletter i kokosmælk. Når alle ingredienserne er blevet brunet af på panden kommes retten i et ovnfast fad. Maden tilberedes færdigt i ovnen og imens kan du koge risene.

Har du små børn derhjemme, så vil jeg anbefale dig, at du holder lidt igen med den røde karry pasta. Kom lidt af mængeden i, kog kokosmælken op og smag til om saucen kan “klare” lidt mere.

Er du til en mere spicy udgave, så er det bare at skrue lidt mere op for karry pastaen og evt. drysse lidt tørrede chiliflager i eller et par dråber chilisauce. Jeg håber at du vil kunne lide retten..

Koteletter i kokosmælk

Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 40 minutter
4 personer

Ingredienser

  • 6 koteletter
  • 1 løg i skiver
  • 2 fed hvidløg pillet og presset
  • 1 rød peberfrugt i skiver
  • 200 g champignon i kvarte
  • ½ squash ca. 150 g, i tern
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1½-2 tsk rød karry pasta
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • Evt. lidt sukker
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Halver koteletterne (det gør jeg ofte men du kan sagtens undlade).
  • Opvarm en pande med olie og brun koteletterne af ca. 3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber og kom kødet i et ovnfast fad.
  • Kom derefter løg og hvidløg på panden, når det er sauteret et par minutter kommes resten af grøntsagerne på panden og det steges på panden i et par minutter.
  • Kokosmælken hældes på sammen med den røde karry pasta, lidt salt og peber. Lad saucen koge op og smag til og den skal have ekstra karry pasta, salt eller peber. Er saucen blevet for stærk kan du tilsætte lidt sukker som balancerer den stærke smag lidt.
  • Saucen og alle grøntsagerne hældes forsigtigt over kødet i fadet.
  • Fadet kommes i ovnen i ca. 20 minutter. Hvis dine koteletter er tynde - så giv fadet 5 minutter mindre i ovnen. Server med ris. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Hverdage er der flest af og der skal maden også være god – ikke sandt! Retten her er nem og velegnet til de dage, hvor du bare ikke gider at stå i køkkenet mere end højest nødvendigt.

Hvis du mere er til kylling, så kan du sagtens udskifte svinekødet. Jeg er sikker på, at en vegetarisk udgave også vil være lækker. Evt med en dåse kikærter i, istedet for kødet.

Koteletter i kokosmælk er et hit hos os. Specielt fordi vi selv styrer hvor stærk den skal være.

Jeg lavede det en dag for min mormor og morfar. Selvom de helt klart er fra sovs og kartofler “kulturen” så var de faktisk ret begejstret for maden. Det er altid så skønt, når de er det! Så bliver både de og jeg glædeligt overrasket.

Du kan se endnu flere opskrifter til din aftensmad lige her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..