Kyllingefrikadeller med kartofler.
Her kan du finde opskrift på kyllingefrikadeller med kartofler der er bagt i ovnen med gulerødder og løg. Det er serveret sammen med en nem lækker BBQ dip.
Kyllingefrikadeller med rodfrugter er skøn hverdagsmad som sagtens kan ganges op og laves til flere personer. Eller måske til flere dage? Det er så skønt i hverdagen.
Savner du mere inspiration til hakket kylling Så prøv denne opskrift på gryderet med hakket kylling. Det er også en skøn familievenlig ret til hverdagen.
Kyllingefrikadeller med kartofler
Ingredienser
Ovnbagte kartofler og gulerødder
- 1 kg kartofler
- 500 g gulerødder
- 2 rødløg
- 6 spsk olie
- 1,5 tsk salt og peber
Kyllingefrikadeller
- 400 g hakket kyllingkød
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 1 dl havregryn
- 2 fed hvidløg
- 1 bundt forårsløg
- 3 spsk hakket persille
- 2 tsk salt og lidt peber
BBQ dip
- 300 g creme fraiche, eller græsk yoghurt
- 100 g BBQ sauce
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Ovnbagte kartofler og grøntsager
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
- Skyl og skrub kartofler og gulerødder, dup dem tørre og skær dem i grove stykker.
- Pil rødløg og skær i grove stykker.
- Kom grøntsagerne på en bageplade med bagepapir og vend i olie, salt og peber.
- Grøntsagerne bages i ovnen i ovnen 35 minutter. Vend i dem undervejs.
Kyllingefrikadeller
- Bland kød og salt godt sammen i en skål.
- Pil og pres hvidløg, snit forårsløg fint og hak persillen.
- Kom alle ingredienserne i skålen til kødet og rør det godt sammen.
- Opvarm en pande med fedtstof. Form ca. 14 deller med en ske og steg ved middelhøj varme.Steg dem i ca. 5 minutter på hver side.
Bbq dip
- Bland cremefraiche og bbq sauce sammen og smag til med salt og peber.
Mere inspiration til opskriften.
- I stedet for en sauce til maden er der her serveret en simpel BBQ dip til. Den er rørt sammen af creme fraiche og BBQ sauce – virkelig nemt og virkelig lækkert.
- Har du lidt ekstra gulerod, squash eller anden grøntsag derhjemme, så riv det og vend i farsen. Det kan den sagtens klare. Bruger du squash, så vil jeg anbefale dig lige at klemme det fri fra overskydende væske mellem hænderne. Gør du ikke det så vil farsen blive for våd. Er farten meget våd, så giv den et par spsk hvedemel og så vil den hænge mere sammen igen.
- Lav evt. dobbelt portion af hvad I skal spise til aftensmaden. Så er der mad til to dage eller til madpakkerne.
- Du kan sagtens fryse disse kyllingefrikadeller med grønstsager ned. Så har du nogen til en anden dag, når det hele skal gå lidt stærkt.
Kyllingefrikadeller med rodfrugter.
Hvis der er noget jeg elsker, så er det altså frikadeller lavet på kyllingekød og nogle lækre rodfrugter ved siden af. Du kan helt selv bestemme, hvilke rodfrugter du gerne vil bruge.
De grønne kyllingefrikadeller har her fået selskab af gulerødder og rødløg. Du kan også bruge knoldselleri, pastinak, persillerod og rødbede. Det smager virkelig også lækkert når det bages i ovnen.
Ofte når jeg bager rødbeder, så bager jeg dem for sig selv. De afgiver så meget farve, at det hele vil blive rødt. Det betyder ingenting, men vi spiser jo også meget med øjnene og det er ikke lige så kønt når det hele er blevet farvet af rødbederne. Det er også helt okay “bare” at bruge kartofler og ikke nogle af de andre rodfrugter.
Kyllingefrikadeller med kartofler er en god hverdagret til hele familien. Det kræver ikke alverden i køkkenet og så er det noget de fleste kan lide.