Lækker minestronesuppe med bacon.
Her finder du opskriften på en skøn minestronesuppe med bacontern og suppehorn i. Suppen er fyldt med en masse grøntsager som giver en dejlig smag til suppen.
Har du lyst til at prøve en anden lækker ret? Så gav denne sprøde kylling med coleslaw. Den er virkelig god!
Nogle laver med bacon og andre uden. Det kan du selv afgøre. Jeg selv foretrækker den med bacon, som er med til at give noget smag til suppen. Alternativt kan man bruge kalkunbacon.
Server suppen rygende varm evt. med noget brød til.
Minestronesuppe
Ingredienser
- 150 g bacontern
- 4 fed hvidløg
- 1 løg
- 150 g gulerødder
- 150 g bladselleri
- 200 g squash
- 1 peberfrugt
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk tørret timian
- 2 tsk tørret basilikum
- 1 tsk salt og peber
- 1 tsk sukker
- 6½ dl vand
- 1 grøntsagsbouillon terning
- 125 g ukogte suppehorn
Fremgangsmåde
- Pil og hak løg og hvidløg.
- Skær gulerødder, squash og bladeselleri i tern.
- Steg bacon af i en varm gryde. Når det er næsten færsigt tilsættes løg og hvidløg.
- Gulerødder, squash, bladselleri, hakkede tomater, vand, bouillonterning og krydderier tilsættes.
- Bland det godt sammen og lad det simre under låg i 15 minutter.
- Tilsæt suppehorn i gryden og kog til de er færdige. Smag suppen til og server suppen med det samme. Velbekomme!
Minestronesuppe er en italiensk suppe.
Det er en klassisk italiensk suppe. Suppen kendetegnes ved de mange grøntsager og er en meget fyldig. Der er en del variation i hvordan suppen tilberedes og den kan også tilberedes ud fra “hvad man lige har af grøntsager”. Der kan også tilføjes bønner.
Du skal altså ikke lade være med at lave den, hvis du lige mangler en squash eller nogle gulerødder. Uden det kan minestronesuppen også sagtens blive god! Opskrifter skal ikke altid ses som facit, du kan lave egne justeringer.
Man spiser den egentlig som den er, men man kan sagtens lave et lækker brød til eller servere en god salat. Dog vil jeg sige, at den mætter godt som den er.
Mere inspiration til opskriften.
- Jeg kan virkelig anbefale at bruge bladselleri i opskriften. Selvom man måske ikke synes at det smager super godt, ofte når man smager på det råt – så amter det fantastisk i sammenkogte retter og supper.
- Spæd suppen til med lidt ekstra vand hvis du synes at den bliver lidt for tyk.
- Undlader du bacon så vær opmærksom på at den kan mangle lidt sal, som bacon af med til af give.
- Vil du gøre lidt ekstra lækkert ud at måltidet? Så kan du evt. servere dette focacciabrød til.
6 Responses
Lækker……og super nem opskrift !!!
Hej Bettina,
Tak for din hilsen! Det er skønt at høre.
God fredag til dig
Kh. Maria
Dejlig smagfuld og fyldig suppe. Nem at lave.
Hej Signe,
Tusind tak for det
Dejligt at du kunne bruge opskriften.
Kh Maria
Så lækker og smager himmelsk!
Hej Mina,
Det er dejligt at du kunne lide den 🙂
Den må jeg da også snart lave igen.
Kh Maria