Mormors gryderet.
Her finder du opskriften på mormors gryderet. En gammeldags skinkegryde med pølser, champignon og majs.
Det er en meget nem gryderet som lavet med rimelig få ingredienser. Her skal du ikke finde hverken krydderier, tomatpuré, fløde eller andet frem – som til en klassisk paprikagryde eller anden gryderet. Denne opskrift er meget simpel!
Prøv denne paprikagryde – også et sikkert hit for hele familien!
Smagen fejler bestemt ikke noget og her får du en skøn hverdags gryderet for hele familien.
Mormors gryderet
Ingredienser
- 1 løg
- 400 g champignon
- 90 g majs, svarer til en lille dåse
- 150 g cocktailpølser
- 350 g svinekød, i tern
- ½-1 tsk salt og peber
- Olie til stegning
- ½ grøntsags bouillon
- 4 dl vand
- 1½ dl mælk
- 3 spsk maizena
- Kulør
Fremgangsmåde
- Start med at sætte ris over.
- Skær champignon i skiver.
- Pil og skær løget i tern.
- Steg løg og champignon i en varm gryde med lidt olie.
- Når løgene er blevet klare lægges blaningen til side i en skål.
- Kom lidt olie i den varme gryde og brun kødet af i ca. 5 minutter.
- Krydr med lidt salt og peber.
- Majs, løg og champignon kommes i gryden med kødet.
- Hæld vandet i og smuldr bouillonterningen deri.
- Lad det simre i 8-10 minutter under låg.
- Bland maizena i den kolde mælk og hæld det i gryden.
- Lad væsken koge op så det tykner.
- Tilsæt cocktailpølserne. (Hvis du ønsker det kan de sagtens lige brunes af på panden inden de kommes i gryden).
- Kom lidt kulør i og smag til med salt og peber.
- Server gryderetten med ris til. Velbekomme!
Gryderet med ris.
Opskriften stammer fra min barndom hvor min mor lavede gryderetten til min søster og jeg. Min mor fik også selv retten i hendes barndomshjem.
Alene med to små børn skulle maden (også) dengang være nemmere at lave og gerne kunne spises i nogle dage i træk. Og den her gryderet er perfekt til formålet. Den kan både fryses ned og smager kun bedre dagen efter.
Oprindeligt er opskriften lavet med dåse cocktailpølser og champignon på glas. Det brugte man jo bare en del før i tiden. I den oprindelige opskrift er der ikke engang løg i. Men her har jeg altså “flottet mig” og tilføjet lidt løg. Derudover er pølserne ikke fra dåse og champignon er friske.
Mere inspiration til opskriften.
- Det er en forholdsvis nem ret at lave, og det er også en god ret til at lave dobbelt portion. Fordelen ved at lave dobbelt portion af mormors gryderet er, at så kan den anden portion fryses ned. Så en dag hvor tiden er knap, kan man tage portionen ud af fryseren og varme den stille og roligt. Det eneste du skal er så at koge ris.
- Jeg kunne også godt forestille mig, at det var lækkert med kartoffelmos til.
- Det er også lækkert med et stykke brød til eller en salat. Dog er der ikke mange grøntsager generelt i mormormad. Så hvis man vil køre den helt klassisk, spiser man retten, som den er.