Mormors gryderet

by Maria
Mormors gryderet

Mormors gryderet.

Her finder du opskriften på mormors gryderet. En gammeldags skinkegryde med pølser, champignon og majs.

Det er en meget nem gryderet som lavet med rimelig få ingredienser. Her skal du ikke finde hverken krydderier, tomatpuré, fløde eller andet frem – som til en klassisk paprikagryde eller anden gryderet. Denne opskrift er meget simpel!

Smagen fejler bestemt ikke noget og her får du en skøn hverdags gryderet for hele familien.

Prøv denne paprikagryde – også et sikkert hit for hele familien!

Mormors gryderet

Skinkegryde med pølser, majs og champignon.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
4 personer
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 1 løg
  • 400 g champignon
  • 90 g majs, svarer til en lille dåse
  • 150 g cocktailpølser
  • 350 g svinekød, i tern
  • ½-1 tsk salt og peber
  • Olie til stegning
  • ½ grøntsags bouillon
  • 4 dl vand
  • dl mælk
  • 3 spsk maizena
  • Kulør

Fremgangsmåde
 

  • Start med at sætte ris over.
  • Skær champignon i skiver. Pil og skær løget i tern.
  • Steg løg og champignon i en varm gryde med lidt olie.
    Når løgene er blevet klare lægges blaningen til side i en skål.
  • Kom lidt olie i den varme gryde og brun kødet af i ca. 5 minutter. Krydr med lidt salt og peber.
  • Majs, løg og champignon kommes i gryden med kødet. Hæld vandet i og smuldr bouillonterningen deri.
  • Lad det simre i 8-10 minutter under låg.
  • Bland maizena i den kolde mælk og hæld det i gryden. Lad væsken koge op så det tykner.
    Tilsæt cocktailpølserne. (Hvis du ønsker det kan de sagtens lige brunes af på panden inden de kommes i gryden).
  • Kom lidt kulør i og smag til med salt og peber.
  • Server gryderetten med ris til. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Opskriften stammer fra min barndom hvor min mor lavede gryderetten til min søster og jeg. Min mor fik også selv retten i hendes barndomshjem.

Alene med to små børn skulle maden (også) dengang være nemmere at lave og gerne kunne spises i nogle dage i træk. Og den her gryderet er perfekt til formålet. Den kan både fryses ned og smager kun bedre dagen efter.

Oprindeligt er opskriften lavet med dåse cocktailpølser og champignon på glas. Det brugte man jo bare en del før i tiden. I den oprindelige opskrift er der ikke engang løg i. Men her har jeg altså “flottet mig” og tilføjet lidt løg. Derudover er pølserne ikke fra dåse og champignon er friske.

 

Mormors gryderet

Leave a Comment

Opskrift Vurdering