Sprøde quinoa bøffer!
Her får du opskriften på quinoa bøffer. Lav dem til aftensmaden og snup evt. resterne med i madpakken!
De får en dejlig sprød skorpe og er super nemme at lave. Du kan sagtens hakke nogle friske krydderurter og vende i, inden du steger dem, men det er ikke en nødvendighed. Det skal ikke altid være så vanskeligt at lave aftensmad vel.
Prøv også at bruge quinoa bøffer i din hjemmelavet burger. Du skal bare lave lidt færre så de bliver en smule større og passer til burgerbollen! Jeg tænker faktisk også, at de vil smage skønt i hjemmelavet pitabrød med grøntsager og en god dressing!
De er også gode dagen efter, men sprødheden forsvinder natten over i køleskabet! Jeg synes dog stadig, at de er super oplagt til frokosten!
Quinoa bøffer
Ingredienser
- 200 g. kogt quionoa svarer til ca. 100 g. ukogt
- 2 æg
- 50 g. havregryn
- 2 spsk. hvedemel
- 1½ tsk. paprika evt. halvdelen røget paprika
- 1 knsp. cayennepeber
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. salt og lidt peber
- 2 spsk. citronsaft
- Evt. en stor håndfuld krydderurter persille/koriander mm.
- Olie til stegning
Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål og lad det trække i 10 minutter.
- Kom rigeligt med olie på pande og skru op på høj varme.
- Form bøfferne med en ske eller bare med hænderne.
- Steg bøfferne i ca. 3 minutter på hver side og drys med lidt ekstra salt. Velbekomme!
Jeg forbereder ofte flere sager til mit køleskab hver uge, så det er mere overskueligt og nemt i hverdagen at lave mad! F.eks. koger jeg indimellem quinoa til forskellige salater. Det er SÅ nemt når det er kogt og er lige til at vende i mine salater. Det sker at jeg har “rester” og selvom madvarene kan holde sig godt i forskellige bøtter – (du kan læse mere om opbevaring her) – så bliver det jo dårligt på et tidspunkt! Derfor er det altid fedt, når man kan trylle en ny ret frem af det der nu er i køleskabet!
Så har du nogle kogte quionoa i køleren, så vil det jo være helt oplagt at lave en portion quinoa bøffer!
Leder du efter flere vegetariske opskrifter, så kan du klikke lige her!
2 Responses
De er super lækre! Ved du om man kan fryse dem?
Hej Catrin,
Tak 🙂 De smager også skønt!
Ja jeg har frosset dem ned flere gange, så det kan de sagtens.
God lørdag,
KH Maria