En billig ret – sød og krydret spidskål med svinekød!
Spidskål er lækkert, sundt og billigt. Og smager skønt både rå i salater og tilberedt i aftensmads retter. Denne opskrift, “sød og krydret spidskål med svinekød” er velsmagende og ganske simpel at lave.
Du kan sagtens lave mad til flere dage, retten smager også godt dagen derpå. Måske til at have med i madpakken!?
Sød og krydret spidskål med svinekød
Ingredienser
Spidskål
- 400 g svinekød evt. en rest pulled pork
- 1/2 stort spidskål fint snittet
- 4 store gulerødder revet
- 1 løg fint skåret
- 1 fed hvidløg presset
- 1/2 tsk salt og lidt peber
- Kokosolie eller rapsolie til stegning
Marinade
- 1/2 tsk spidskommen
- 1/2 tsk koriander stødt
- 2 tsk sukrin gold eller sukker
- 3 spsk soya
- 3 spsk vand
- Evt. lidt Cayenne peber hvis den skal ha mere kant
Fremgangsmåde
- Løget skæres og hvidløget pilles og presses. De svitses let på en varm pande med lidt olie.
- Derefter kommes kødet på og det brunes af i nogle minutter, kom lidt salt og peber på.
- Spidskål og de revet gulerødder kommes på panden.
- Imens blandes ingredienserne til marinaden i en lille skål.
- Når kålen er faldet lidt sammen, kommes marinaden på og steges videre i ca. 5-10 min.
- Server evt. retten med fuldkornsris eller brød.
Indimellem bliver min datter lidt udfordret – jeg laver nemlig ikke anderledes mad til hende. I stedet forsøger jeg, at gøre måltidet til en god oplevelse. Selvom det til tider kan være en udfordring med en masse nye smage og madoplevelser.
Men ofte er det en succes! Og når jeg ved, at der er chance for, at hun ikke spiser så meget af retten, så sørger jeg altid for lidt ekstra grønt ved siden af! F.eks. nogle grøntsags stænger, som er nemme at spise!
Velbekomme!
Få mere inspiration til aftensmaden her!