Soleksem

Gode råd til soleksem fra mange læsere!

Jeg har i dette indlæg samlet en masse gode råd til soleksem. Erfaringer og råd fra en masse søde følgere på Instagram.

Jeg var selv så uheldig på min ferie til Thailand, at få et ret slemt tilfælde, af hvad jeg troede var soleksem. Men jeg fandt ud af, at det faktisk var en forbrænding og begge mine skuldre var dækket af små brændvabler (hvis man kalder den slags det), som der senere blev til hud der skallede af i vildskab! Jeg lader jer slippe for flere detaljer!

Sagen er så, at jeg spurgte alle mine søde følgere til råds på Instagram og jeg endte med at modtage omkring 100 private beskeder med gode råd. Jeg tog de gode råd til mig og fik samtidig bekræftet at RIGTIG MANGE lider af soleksem. Desværre!!

SÅ DERFOR…

skal vi da hjælpe hinanden og jeg her i indlægget samlet alt det som jeg har modtaget:

Inden afrejse

På ferien

 • Du skal vænne din hud til varmen – min stedfar, som har rejst UTROLIG meget og dyrket solen siger, at man de første dage kun må være i solen i en time. Det lyder jo meget meget lidt. Men det giver jo også god mening!
 • Undgå de varmeste timer mellem kl. 12-15! I de 3 varmeste timer på dagen er det allerbedst slet ikke at opholde sig i solen.
 • Smør dig ind hver anden time og en god håndfuld hver gang! Et tyndt lag dækker ikke nok. Mange bruger slet ikke nok solcreme. 200 ml. svarer ca. til 5 påsmøringer på hele kroppen.  Mange tror at jo højere solcreme man bruger, mindre brun bliver man. Men høj faktor betyder, at du mindsker chancerne for at blive rød og istedet bliver brun!
 • Piz Buin allergy lotion SPF50+ lige præcis dette produkt har flere anbefalet! Jeg har ikke selv prøvet det!
 • Dermas solcremer har jeg selv brugt flere gange til både Josefine og jeg. Deres produkter er jeg rigtig glad for. Se flere slags her!

Hvis “skaden” er sket

 • Yoghurt naturel smøres på i et tyndt lag. Det skulle lindre rigtig godt!
 • Dæk det sted til du er blevet solbrændt/har soleksem – også når du er i skyggen. Du må IKKE give et forbrændt eller soleksem ramt sted mere sol!
 • Undgå meget koldt eller varmt vand på det udsatte sted
 • T-shirt med ned i poolen eller en solhat/kasket på! Bad med en bluse på, hvis det er nødvendigt!
 • Alovera hvis du er på ferie og er kommet afsted uden alovera eller andet der kan hjælpe, så køb noget med alovera. Det lindrer rigtig meget og skulle også afhjælpe huden til hurtigere at hele. Du kan altid gå på et lokalt apotek. De er vant til de lyse turister og deres “dumheder” i solen!
 • Antihstaminer dæmper kløen og rødmen. Flere har også anbefalet det. Du kan læse om det her!

Jeg vil anbefale at du køber UV beskyttende tøj til dine børn. Gerne med lange ærmer! Det har vi haft stor glæde af, når vi har været på ferie.

Det beskytter huden så godt og jeg skal ikke bekymre mig når Josefine plasker rundt i poolen i mange timer. Du kan også få solhatte med UV beskyttelse.

OG når vi nu er i gang med de gode råd – så snup lige lidt for maven også!

Soleksem

Det bliver ikke sidste gang, at jeg vil skrive blogindlæg med mine læsers input og erfaringer! Det er jo en helt fantastisk mulighed for, at vi kan hjælpe hinanden. Så det ikke altid “bare” er mine tanker og gode idéer der deles! Det skal trods alt være et sted vi alle kan bruge til det der nu lige rør sig – udover mad opskrifter!

Har du idéer til stort som småt, hvor vi kan bruge mig, til at spørge hinanden til råds – så hold dig endelig ikke tilbage med at skrive en kommentar nedefor!

-indlægget indeholder reklamelink!

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kigge på..