Svampe speltotto med hytteost

by Maria
Svampe speltotto med hytteost

Svampe speltotto.

Her får du opskriften på en lækker cremet svampe speltotto i en lidt sundere udgave, end den velkendte risotto.

Svampe er altid lækkert i en risotto, det giver bid, en god struktur og smag. Det er især en lækker grøntsag når man laver retter uden kød. I denne udgave er der brugt champignon.

Du kan også se opskriften på denne efterårsudgave – bygotto med hokkaido.

Du kan let opgradere din speltotto med blandede lækre svampe. Der findes jo så mange forskellige slags. Gå på opdagelse i supermarkedet eller grønthandleren.

Svampe speltotto

En lækker og skøn ret med svampe.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
2 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 150 g perlespelt
  • 1 håndfuld frisk timian eller ½ tsk tørret
  • 3 spsk olie
  • 1 skalotteløg finthakket evt. ½ almindelig løg
  • 1 fed hvidløg presset
  • dl vand
  • ½ bouillonterning
  • 100 g hytteost
  • Skal fra ½ citron
  • 25 g parmesan revet
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • 200 g svampe

Fremgangsmåde
 

  • Skyl perlespelten i koldt vand.
  • Sæt en lille gryde på varmen med 2 spsk olie og sauter timian, løg og hvidløg i et par minutter.
  • Kom derefter perlespelt og ½ tsk salt i og sauter videre et par minutter.
  • Hæld vand på, smuldrer bouillonterningen i og lad det simre ved middelvarme under låg i ca. 25 minutter, rør i det undervejs.
  • Imens steges svampene af på en varm pande med 1 spsk olie.
  • Hytteost og revet parmesan vendes i perlespelten.
  • Bliv ved gryden og vend i det indtil hytteosten er smeltet og det har fået en cremet struktur.
  • Til sidst vendes svampe, revet citronskal og peber i og smag det til.
  • Anret i to dybe tallerkener evt. med disse lækre ovnbagte tomater på, citronskal og lidt ekstra parmesan på toppen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Serveringen her blev toppet med et lille stykke sprødt parmaskinke. 10 minutter i ovnen på 180 grader og så bliver det knasende sprødt.
  • Du kan toppe din speltotto med et lækkert stykke fisk eller måske stegte kammuslinger. Som ses på billedet her er den toppet med disse ovnbagte cherry tomater, høvlet parmesan og citronskal.

Jeg er vild med risotto. En smagfuld ret, der bare hurtigt kan blive lidt for tung og fed, efter min mening. Denne svampe speltotto, bliver efter min mening, ikke for tung og den smager fantastisk godt.

Dengang jeg lærte at lave risotto, var det en udgave hvor der kom godt med fløde i og store mængder parmesan ost. Både parmesan og fløde smager dejligt, men det er faktisk ikke nødvendigt. Man kan sagtens få masser af smag i alligevel.

2 comments

Sanni Engberg 21. september 2018 - 17:55

Hvad med forårsløgene! 😀

Reply
Maria 26. september 2018 - 13:03

Hej Sanni,
Ja det er et godt spørgsmål 😉
De er kommet på toppen og det er rettet i teksten nu!
Kh. Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering