Nudelsalat med rejer
Her får du opskriften på en skøn og mættende nudelsalat med rejer og en masse friske grøntsager.
Til salaten er der en frisk ingefærdressing. Der er smag godt med fra den friskrevet ingefær men ikke stærk i smagen eller “for meget”. Når du laver din dressing kan du altid smage til. Hav gerne i tankerne at en dressing gerne må smage lidt kraftigt for at den giver noget, når den vendes med mere smagsneutrale grøntsager.
Salaten er perfekt som en måltidssalat, hvor du ikke behøves andet ved siden af. Den slags salater er også altid gode at tage med på farten. Bare i en bøtte og en gaffel ved siden af – så nemt!
Nudelsalat med rejer
Ingredienser
- 40 g risnudler kogte
- 100 g rejer
- 150 g spidskål fintsnittet
- ½ avokado i skiver
- 1 stor gulerod i strimler
- 1/4 rødløg i tynde strimler
- 1 forårsløg fintsnittet
- Friske koriander
- Sesam
- 1½ spsk olie
- ½ spsk flydene honning
- ½ cm ingefær fintrevet
- ½ tsk salt
- Saften fra lime
Fremgangsmåde
- Kog risnudlerne efter anvisning på pakken.
- Olie, honning, ingefær og limesaft blandes sammen til dressingen.
- Anret alle ingredienser i en skål, gerne opdelt som ses på billedet, det ser så fint ud når den serveres.
- Drys lidt sesamfrø på toppen og hæld dressingen over salaten. Velbekomme!
Hvis du fx laver nudelsalaten til aftensmaden, så kan du også lave en portion klar til frokosten dagen efter. Det er altid fedt at være lidt forberedt.
Der har været stor efterspørgsel på flere måltidssalater. Dem udvikler jeg løbende og du kan se alle bloggens måltidssalater lige her.
Er du ikke til rejer, så kan du også udskifte dem med fx noget stegt kylling. Skal salaten være vegetarisk kan du også komme kikærter, linser eller bønner i, i stedet for rejerne.
Gør du dette vil jeg anbefale at lave lidt mere dressing da de vegetariske alternativer ikke har så meget smag i og sagtens kan klare lidt ekstra dressing.