Mini havregryns muffins med chokolade.
Her får du opskriften på nogle skønne mini havregryns muffins med chokolade.
De er super nemme at lave og er perfekte til den lille sult og søde tand. De små sundere muffins er også perfekte til skolebørnenes madpakker. Et skønt sødt indslag.
Du kan finde mange flere opskrifter og inspiration til Madpakken lige her!
De små muffins kan du sagtens fryse ned. Så er det nemt at tage en op ad gangen efter behov.
Mini havregryns muffins med chokolade
Ingredienser
- 1 æg
- ½ moden banan
- 60 g havregryn
- 40 g hvedemel
- ½ dl mælk
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- 40 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Mos bananen på en tallerken, pisk ægget i en skål og vend det bananen og mælken deri.
- Bland de tørre ingredienser i skålen og til sidst chokoladen.
- Kom dejen i 11 muffins forme, gerne silikone forme.
- De bages i 18 minutter, afkøles og tages ud af formen. Velbekomme!
Vi er rigtig glade for havregryns muffins når den søde tand melder sig om eftermiddagen eller aftenen. Og vi laver dem i mange forskellige udgaver. Både med og uden chokolade og ofte sødet med banan.
Banan er super godt at søde med når man ikke vil have sukker i. Ellers kan jeg også anbefale at søde med dadler.
Brug de dadler som du finder i grøntafdelingen i en papæske. De er bløde og nemme at anvende. Husk at fjerne den lille sten som er i dadlerne.
Opbevaring og holdbarhed
DE små havregryns muffins holder sig fint nogle dage. De skal opbevares på køl i en bøtte med låg. DE er allerbedst hvis du lige tager dem ud af køleskabet lidt tid før de skal spises. DE kan nemlig godt virke lidt hårde og en smule tørre når de er kolde.
Du kan også fryse dem ned. Også gerne i en bøtte med låg. Så holde de længere og du kan nøjes med at tage en op ad gangen.
Du kan her finde endnu flere opskrifter på kager og søde sager!