Kartoffelsalat med sennepsdressing
Her finder du opskrift på en lækker kartoffelsalat med sennepsdressing, krydderurter og friske tomater. Når først kartoflerne er kogt, er den rigtig nem at lave. Du kan sagtens koge kartoflerne nogle timer forinden.
Vil du gerne lave en lun kartoffelsalat så kan du også sagtens gøre det med denne salat. Kartoflerne skal bare vendes i imens de stadig er lune. Om kartoflerne er kolde eller kune så er det virkelig lækkert tilbehør til aftensmaden.
Selvom mange ser kartoffelsalater som en sommerret, så kan de spises året rundt og ingredienserne i salaten kan varieres efter sæson.
Kartoffelsalat med sennepsdressing
Ingredienser
Kartoffelsalat
- 300 g kogte små kartofler
- 100 g salat
- ½ agurk
- 150 g små tomater
- 2 spsk hakket purløg
- 100 g feta
Dressing
- 1 spsk honning
- 1 ½ spsk Dijonsennep
- 4 spsk olie
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Kartoffelsalat
- Halver eller skær kartoflerne i kvarte. Snit purløg fint.Skrab det midterste våde stykke ud af agurken og skær i tern. Halver tomaterne.
- Skær salaten groft og bræk fetaen i mindre stykker.
Dressing
- Bland ingredienserne til dressingen sammen og vend i salaten.Drys med lidt salt og peber. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften
- Du kan sagtens undlade feta. Men er du til det, så prøv det endelig. Det smager vildt godt i. Alternativt kan du putte nogle små stykker frisk mozzarella i. Eller prøv med nogle store flager parmesan.
- Prøv også at komme stykker af friske asparges i, hvis det er sæson for dem. Det smager nemlig skønt sammen med resten af ingredienserne.
- Jeg bruger ofte en god hjertesalat eller hovedsalat. Du kan også bruge en anden god salatblanding.
- Hvis I ikke får spist det hele, så kan det sagtens spises dagen efter. Bare opbevar det i en lufttæt bøtte. Selve salaten kan dog godt blive lidt slatten på 2. dagen, men resten af kartoffelsalaten holder sig fint. Her kan man med fordel nøjes med at blande salat i det som skal spises på dagen.
Lun kartoffelsalat med sennepsdressing
Det gode ved denne kartoffelsalat med sennepsdressing er, at du kan spise den både kold og varm. Vil du gerne have en lækker lun kartoffelsalat med sennepsdressing, skal du bare koge kartoflerne, lige inden du vil vende resten af ingredienserne i. Efter kogning skylles kartoflerne lige kort i koldt vand så de ikke er kogende varme men blot lune.
Er du mere til en god kold kartoffelsalat med krydderurter, så er det bare at lade kartoflerne køle helt af, inden salaten vendes sammen. Her kan jeg anbefale at koge dem dagen før. Når kartoflerne bliver helt kolde, samler de sig igen og vil ikke gå så let i stykker, som når de er varme.
Jeg bruger gerne frisk purløg i denne opskrift. Det gør virkelig en stor fordel, hvis du bruger friske krydderurter i dine salater. Du kan også godt tilsætte noget frisk basilikum, kørvel eller en anden krydderurt som du foretrækker.
Prøv også andre lækre kartoffelsalat opskrifter her. I er særligt vilde med min cremet kartoffelsalat og kartoffelsalat med blomkål. De kan også anbefales!