Torskefad med porre og rodfrugter.
Her får du opskriften på et lækkert torskefad med en skøn grøntsagssauce af porre, gulerødder og pastinak. Der er en god opskrift på hverdagsfisk som ikke kræver mange ingredienser eller lang lang tid i køkkenet.
Brug også torskekød i disse nemme fiskedeller.
Smagen er mild og torsk er en nem fisk at spise for alle. Retten her med torsk i fad kan anbefales til hele familien. Du kan servere kartoffelmos eller ris til. Eller også kan I spise retten som den er og evt. servere noget brød til.
Torskefad
Ingredienser
- 600 g torsk
- 200 g porre,
- 150 g gulerødder,
- 150 g pastinak,
- 3 spsk olie
- 1 tsk salt og peber
- ½ l madlavningsfløde 18%
- 1 citron, saft og skal
Fremgangsmåde
- Skær torsken i mindre stykker, ca. 4 cm. brede.
- Kom fisken i et ovnfast fad og drys ½ tsk salt og lidt peber.
- Skær porre i tynde ringe og riv pastinak/gulerod på den grove side.
- Tænd ovnen på 175 grader.
- På en varm pande med olie steges porre, gulerod og pastinak af.Når grøntsagerne er faldet sammen efter nogle minutter, kommes madlavningsfløde, salt og lidt peber i blandingen.
- Lad det simre i et par minutter og vend citronskal- og saft i.Smag saucen til om den mangler lidt salt og peber.
- Blandingen fordeles over fisken og fadet kommes i ovnen i 20 minutter.
- Sæt kartofler eller ris over nu, alt efter hvad du ønsker at server til.Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- I stedet for pastinak kan der bruges persillerod.
- Du kan sagtens forberede retten tidligere på dagen, så det eneste der skal gøres er at sætte torskefadet i ovnen.
- I stedet for kartoffelmos fungerer kogte kartofler også fint til retten.
- Vil du have ekstra grøntsager til, så kan det anbefales med en frisk salat. Se en masse salater lige her.
- Jeg vil ikke anbefale at fryse retten ned men den kan sagtens gemmes til dagen efter. Så skal den blot lunes op inden der er serveret.
Opskrift på torsk i fad.
Det er en skøn og nem opskrift på torsk i fad. Grøntsagerne sauteres på panden og vendes i madlavningsfløde inden det kommes ud over fisken i fadet. Herefter tilberedes fadet i ovnen til torsken er færdig.
Saucen smager super godt med grøntsagerne. Rodfrugterne giver retten en let sødme. Det er perfekt til citronens syre og torskens milde smag.
3 Responses
Skal gulerødder og pastinak rives eller skæres i skiver?
Har du nogle idéer til hvad man kan erstatte torsk med? Retten ser simpelthen så god ud, men har en lidt fiskekræsen samlever
Hej Julie,
Mener du med en anden fisk? For så vil jeg anbefale andre slags hvid fisk. Såsom kuller, kulmule eller fx rå rødspættefileter rullet sammen og lagt i fadet.
Men jeg måske du mener noget helt andet end fisk 🙂 Det har jeg ikke prøvet til denne ret.
Men noget lyst kød fx kalkun eller kylling ville jeg nok vælge. Brunet af på panden og så i fadet inden det kommes i ovnen med grøntsagerne over.
Jeg håber at du kan bruge mit svar til noget 🙂
Kh Maria