Torskefad

by Maria
Torskefad

Torskefad med porre og rodfrugter.

Her får du opskriften på et lækkert torskefad med en skøn grøntsagssauce af porre, gulerødder og pastinak. Der er en god opskrift på hverdagsfisk som ikke kræver mange ingredienser eller lang lang tid i køkkenet.

Brug også torskekød i disse nemme fiskedeller.

 

Smagen er mild og torsk er en nem fisk at spise for alle. Retten her med torsk i fad kan anbefales til hele familien. Du kan servere kartoffelmos eller ris til. Eller også kan I spise retten som den er og evt. servere noget brød til.

Torskefad

Skøn hverdagsret med torsk i fad.
Forberedelses tid: 25 minutter
Samlet tid: 55 minutter
4 personer
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 600 g torsk
  • 200 g porre,
  • 150 g gulerødder,
  • 150 g pastinak,
  • 3 spsk olie
  • 1 tsk salt og peber
  • ½ l madlavningsfløde 18%
  • 1 citron, saft og skal

Fremgangsmåde
 

  • Skær torsken i mindre stykker, ca. 4 cm. brede.
  • Kom fisken i et ovnfast fad og drys ½ tsk salt og lidt peber.
  • Skær porre i tynde ringe og riv pastinak/gulerod på den grove side.
  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • På en varm pande med olie steges porre, gulerod og pastinak af.
    Når grøntsagerne er faldet sammen efter nogle minutter, kommes madlavningsfløde, salt og lidt peber i blandingen.
  • Lad det simre i et par minutter og vend citronskal- og saft i.
    Smag saucen til om den mangler lidt salt og peber.
  • Blandingen fordeles over fisken og fadet kommes i ovnen i 20 minutter.
  • Sæt kartofler eller ris over nu, alt efter hvad du ønsker at server til.
    Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • I stedet for pastinak kan der bruges persillerod.
  • Du kan sagtens forberede retten tidligere på dagen, så det eneste der skal gøres er at sætte torskefadet i ovnen.
  • I stedet for kartoffelmos fungerer kogte kartofler også fint til retten.
  • Vil du have ekstra grøntsager til, så kan det anbefales med en frisk salat. Se en masse salater lige her.
  • Jeg vil ikke anbefale at fryse retten ned men den kan sagtens gemmes til dagen efter. Så skal den blot lunes op inden der er serveret.

 

Opskrift på torsk i fad.

Det er en skøn og nem opskrift på torsk i fad. Grøntsagerne sauteres på panden og vendes i madlavningsfløde inden det kommes ud over fisken i fadet. Herefter tilberedes fadet i ovnen til torsken er færdig.

Saucen smager super godt med grøntsagerne. Rodfrugterne giver retten en let sødme. Det er perfekt til citronens syre og torskens milde smag.

1 comment

Rikke 2. marts 2021 - 12:46

Skal gulerødder og pastinak rives eller skæres i skiver?

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering