Home aftensmad Torskefad

Torskefad

by Maria
Torskefad

Torskefad med porre og rodfrugter.

Torskefad med en skøn sauce af porre, gulerødder og pastinak. En god opskrift på en hverdagsfisk som ikke kræver mange ingredienser eller lang lang tid i køkkenet.

Grøntsagerne vendes i madlavningsfløde inden det kommes ud over fisken i fadet. Herefter tilberedes det i ovnen til torsken er færdig.

Saucen smager super godt med grøntsagerne i og rodfrugterne giver retten let sødme. Det er perfekt til citronens syre, torskens milde smag.

En ret der kan anbefales og hvor hele familien kan være med.

Du kan servere kogte kartofler til eller ris. Eller også kan I spise retten som den er og evt. servere brød til.

Torskefad

Torskefad

print
portioner: 4 personer forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

ingredienser

  • 600 g torsk
  • 200 g porre, snittet i tynde strimler
  • 150 g gulerødder, revet
  • 150 g pastinak, revet
  • 3 spsk smule olie
  • 1 tsk salt og peber
  • ½ L madlavningsfløde (du kan selve vælge hvor fed du ønsker den)
  • Saft og skal fra ½ økologisk citron

Sådan gør du:

  • Skær torsken i mindre stykker, ca. 4 cm. brede
  • Kom det i et ovnfast fad ca. 30 x 40 cm. stort med en lille smule olie i bunden
  • Drys ½ tsk salt og lidt peber ud på torskestykkerne
  • Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
  • På en varm pande med 2 spsk olie steges porre, gulerod og pastinak af. Når det er faldet sammen, efter 5 minutters tid, kommes madlavningsfløde, ½ tsk salt og lidt peber i blandingen og det vendes sammen
  • Lad det simre i 5 minutter og vend citronskal- og saft i og smag saucen til om den mangler lidt salt og peber
  • Kom saucen over fisken og kom fadet i ovnen i 30 minutter
  • Sæt kartofler eller ris over nu, alt efter hvad du ønsker og server fadet lige fra ovnen. Velbekomme!

1 comment

Rikke 2. marts 2021 - 12:46

Skal gulerødder og pastinak rives eller skæres i skiver?

Reply

Leave a Comment