Bruschetta

Bruschetta.

Bruschetta er små sprøde brød med olie og hvidløg som derefter fyldes med forskellige lækkerier. Denne udgave er den klassiske med frisk tomat og basilikum.

Du kan også lave Bruschetta af disse hjemmebagte ciabatta boller.

De smager super godt og er et fantastisk indslag til sommermaden for eksempel når der grilles. Du kan nemlig sagtens komme brødskiverne en tur på grillen i stedet for i ovnen.

Bruschetta

Sprødt brød med tomat og basilikum
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
6 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: Spises med det samme

Ingredienser

  • 10 skiver brød
  • 1 fed hvidløg
  • 2 store tomater
  • 1 skalotteløg eller rødløg
  • 1 stor håndfuld frisk basilikum
  • 1 tsk salt og lidt friskkværnet peber
  • 2 spsk olie

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 190 grader (varmluft).
  • Kom brødet på en bageplade med bagepapir eller brug din bagerist.
  • Fordel lidt olie på hvert stykke brød og bag brødene sprøde.
  • Imens skæres tomater og rødløg i tern, basilikum hakkes og det blandes sammen i en skål med salt, peber og olie.
  • Hvidløget pilles og deles i midten på langs.
  • Når brødene er blevet sprøde i ovnen lægges de på et fad og hvert brød gnides med hvidløg på overfladen - det giver en skøn hvidløgs smag på brødene.
  • Fordel tomatblandingen på brødene og undgå væsken i bunden af skålen.
  • Pynt evt. med lidt ekstra krydderurter på toppen, og de er klar til servering. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Når brødet er bagt, er de super nemme at lave, og det er bare så lækkert som en lille apetizer, forret eller som en del af mange små retter som serveres ved bordet.

Bruschetta stammer fra Italien og er typisk en antipasto ret. Antipasti betyder før maden og er som regel små forrets serveringer.

Mere inspiration til opskriften.
  • Du kan sagtens udskifte basilikum til en anden frisk krydderurt. For eksempel persille eller en smule rosmarin. Hold lidt igen med rosmarin, da den er meget kraftig i både smag og tekstur.
  • Prøv også at smøre oliventapanade på de sprøde stykker brød. Det er smagfulde oliven der er blendet med andre smagsgivere og der så er let at komme på brødet. Man kan købe mange lækre færdiglavede udgaver.
  • Gedeost og friske figner smager også helt fantastisk på det sprøde brød.
  • Det er altid en god at bruge daggammelt brød til bruschetta. Man bemærker det ikke når det ristes og du får brugt brødet som måske er blevet lidt kedeligt i krummen.

Bruschetta er utrolig lækkert og kan laves på så mange forskellige udgaver. Den allermest brugte hjemme hos mig, er denne slags med tomat og basilikum. En frisk og lækker lille sag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..