Sandwich boller

by Maria
Sandwich boller

Sandwich boller.

Her får du opskriften på nogle lækre italienske sandwich boller. Bollerne er bløde indeni og har en skøn sprød skorpe. De kan pifte en hver hjemmelavet sandwich op.

Du kan også prøve disse sandwich proteinboller!

Opskriften er nem at lave og kræver faktisk ingen æltning udover en gang med røremaskinen – hvis du er en heldig indehaver af sådan en.

Sandwich boller

Bløde italianske sandwich boller med en sprød skorpe.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 2 timer 5 minutter
8 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage
Kalorier: 262

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • ½ dl olie
  • 200 g durum mel
  • 260 g hvedemel
  • tsk salt
  • Lidt ekstra durum mel til at drysse på bordet

Fremgangsmåde
 

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie.
  • Kom melet i sammen med salt og ælt dejen sammen i 7-8 minutter. Den lange æltning gør at dejen får masser af luft og det giver et bedre brød.
  • Kom dejen ud på køkkenbordet, ælt den et par gange og form den sammen som en stor bolle.
  • Kom et stort stykke husholdningsfilm over og et klæde øverst. Lad dejen hæve i 30 minutter.
  • Del forsigtigt dejen i 8 lige store stykker, brug en kniv du skal ikke forme dejen, lad den endelig forblive luftig som den er.
  • Vend stykkerne i durum mel som du drysser ud på køkkenbordet. Kom stykkerne på en bageplade med bagepapir og læg klædet over og lad stykkerne hæve yderligere 45 minutter. Inden de kommer i ovnen kan du lave et kryds på hver bolle, det giver et fint rustikt look når de bages.
  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft) og bag bollerne i ca. 20-24 minutter. Bank på dem i bunden og hør om de lyder hule, så er de færdigbagt.
  • Lad bollerne afkøle på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Til dine sandwich kan du lave mange slags variationer af fyld. En af klassikerne er helt sikkert sprød bacon, stegt kylling, grønt og en god karrydressing.

En af mine absolut favorit kombinationer er serranoskinke, pesto, avocado, tomat og frisk mozzarella. Det smager helt fantastisk.

Hjemmebag vil altid være bedst samme dag som det er taget ud af ovnen. Det er nok ikke en hemmelighed. Men du skal ikke være ked af, hvis du har nogle sandwich stykker tilbage.  Hvis der er sandwich boller tilovers, så skær dem i skiver, rist skiverne i ovnen med olie og kom en tomatblanding over det sprøde brød. Så får du de lækreste Bruschetta til aftensmaden eller til en lille apetizer. Det kan sagtens serveres til gæsterne.

Det er virkelig lækkert og ser også bare super fint ud når det serveres.

Du kan finde endnu flere opskrifter på boller her! Både de koldthævede natten over og de lidt hurtigere slags.

2 comments

Sophie Jensen 12. september 2019 - 13:32

Hej Mad og kærlighed
Glæder mig til nyhedsbrev,og det er nogle lækkre ting du har på din hj.side.Dejligt med mindre sukker.

Reply
Maria 13. september 2019 - 9:05

Hej Sophie,
Tak for sin besked 🙂 Hvor er det dejligt at læse.
Jeg udsender næste nyhedsbrev på søndag. Hav en rigtig god weekend.
Kh Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering