Asiatisk inspireret boller i karry og kokos – en lækker hverdags ret!
En skøn og smagfuld asiatisk inspireret boller i karry, som minder lidt om den autentiske smag fra skønne Thailand.
Retten her er en fordansket udgave. Men ikke destomindre smager det rigtig dejligt! Min datter elsker alle slags boller i karry, bare det ikke er stærkt. Så derfor er denne ret også en, hvor hele familien kan være med!
Jeg elsker thailand og thailandsk mad – et “køkken” som jeg også vil eksperimentere mere med. Derfor vil der også løbende komme flere af disse opskrifter herinde.
Opskriften på kødbollerne som du ser nedenfor, er også brugt i opskriften her med rød karry – en lidt stærkere ret, som ikke egner sig lige så meget til de mindste i familien, som denne gule karry gør!
Du kan både anvende hakket kyllingkød og svinekød til farsen, alt efter hvad du foretrækker.
Asiatisk inspireret boller i karry
Ingredienser
Kødboller
- 400 g hakket svinekød
- 1 æg
- 1 dl havregryn evt. hakket fint på en minihakker
- 1 dl mælk
- 1 tsk salt og lidt peber
- 1 spsk revet ingefær
- 2 fed hvidløg pillet og presset
- ½ chili fint hakket
- 2 tsk stødt koriander
Karry sauce
- 2 ds kokosmælk
- 4 store gulerødder
- 1-2 snackpeber eller andet peberfrugt efter ønske
- 3 forårsløg ca. 1 cm. brede stykker
- 2 løg i skiver
- 8 kefir limeblade
- 3-4 fed hvidløg
- 2 stængler citrongræs
- 3 spsk karry
- 3 spsk fiskesauce
- 2 tsk kokossukker eller rørsukker
- 2 tsk limesaft
- 1 spsk olie til stegning (jeg brugte kokosolie)
- Evt. peanuts og koriander/basilikum til toppen
Fremgangsmåde
Kødboller
- Kom kødet i en skål og rør det godt med salt og peber. Rør derefter ægget i farsen.
- Vend havregryn, mælk, revet ingefær, presset hvidløg, chili og stødt koriander i farsen og lad den trække ½ time i køleskabet.
- Kom vand i en gryde med 1 tsk. salt og bring gryden i kog. Den skal ikke buldrekoge men bare så den bobler roligt.
- Form bollerne med en teske og kom dem i vandet (del gerne farsen op i 2 omgange) og kog dem i ca. 5 min.
- Når bollerne er kogt, tages de op med i hulske og lægges i en skål, til de skal i karry saucen.
Karry sauce
- Skræl gulerødderne og skær dem i halv tynde skiver. Pil løg og skær i skiver, hvidløgene pilles og forårløgene skæres i ca. 0,5 cm. brede stykker. Snack peber skæres i ca. 2 cm. brede stykker.
- Tænd op for en wokpande med fedtstof.
- Når panden er varm presses hvidløg i sammen med løg og karry. Det skal ikke blive brunt kun lidt blankt.
- Derefter kommes gulerødder, snackpeber og forårsløg i wokken og det hele vendes sammen i et par minutter.
- Kokosmælken hældes på sammen med limeblade og citrongræs og det hele koges op.
- Derefter skrues ned på middelvarme, retten smages til med fiskesauce, kokossukker og limesaft og til sidst vendes kødbollerne i saucen.
- Lad det simre i nogle minutter, så bollerne bliver varme.
- Husk at fjerne citrongræs og limeblade inden servering og drys evt. med peanuts og godt med koriander eller basilikum. Velbekomme!
Server din asiatisk inspireret boller i karry med ris, nudler eller måske blomkåls ris til.
Du kan finde flere opskrifter og inspiration i aftensmad!