Asiatisk inspireret boller i karry

by Maria
Asiatisk inspireret boller i karry

Asiatisk inspireret boller i karry og kokos – en lækker hverdags ret!

En skøn og smagfuld asiatisk inspireret boller i karry, som minder lidt om den autentiske smag fra skønne Thailand.

Retten her er en fordansket udgave. Men ikke destomindre smager det rigtig dejligt! Min datter elsker alle slags boller i karry, bare det ikke er stærkt. Så derfor er denne ret også en, hvor hele familien kan være med!

Jeg elsker thailand og thailandsk mad – et “køkken” som jeg også vil eksperimentere mere med. Derfor vil der også løbende komme flere af disse opskrifter herinde.

Opskriften på kødbollerne som du ser nedenfor, er også brugt i opskriften her med rød karry – en lidt stærkere ret, som ikke egner sig lige så meget til de mindste i familien, som denne gule karry gør!

Du kan både anvende hakket kyllingkød og svinekød til farsen, alt efter hvad du foretrækker.

Asiatisk inspireret boller i karry

5 portioner (28 boller)

Ingredienser

Kødboller

  • 400 g hakket svinekød
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn evt. hakket fint på en minihakker
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • 1 spsk revet ingefær
  • 2 fed hvidløg pillet og presset
  • ½ chili fint hakket
  • 2 tsk stødt koriander

Karry sauce

  • 2 ds kokosmælk
  • 4 store gulerødder
  • 1-2 snackpeber eller andet peberfrugt efter ønske
  • 3 forårsløg ca. 1 cm. brede stykker
  • 2 løg i skiver
  • 8 kefir limeblade
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2 stængler citrongræs
  • 3 spsk karry
  • 3 spsk fiskesauce
  • 2 tsk kokossukker eller rørsukker
  • 2 tsk limesaft
  • 1 spsk olie til stegning (jeg brugte kokosolie)
  • Evt. peanuts og koriander/basilikum til toppen

Fremgangsmåde
 

Kødboller

  • Kom kødet i en skål og rør det godt med salt og peber. Rør derefter ægget i farsen.
  • Vend havregryn, mælk, revet ingefær, presset hvidløg, chili og stødt koriander i farsen og lad den trække ½ time i køleskabet.
  • Kom vand i en gryde med 1 tsk. salt og bring gryden i kog. Den skal ikke buldrekoge men bare så den bobler roligt.
  • Form bollerne med en teske og kom dem i vandet (del gerne farsen op i 2 omgange) og kog dem i ca. 5 min.
  • Når bollerne er kogt, tages de op med i hulske og lægges i en skål, til de skal i karry saucen.

Karry sauce

  • Skræl gulerødderne og skær dem i halv tynde skiver. Pil løg og skær i skiver, hvidløgene pilles og forårløgene skæres i ca. 0,5 cm. brede stykker. Snack peber skæres i ca. 2 cm. brede stykker.
  • Tænd op for en wokpande med fedtstof.
  • Når panden er varm presses hvidløg i sammen med løg og karry. Det skal ikke blive brunt kun lidt blankt.
  • Derefter kommes gulerødder, snackpeber og forårsløg i wokken og det hele vendes sammen i et par minutter.
  • Kokosmælken hældes på sammen med limeblade og citrongræs og det hele koges op.
  • Derefter skrues ned på middelvarme, retten smages til med fiskesauce, kokossukker og limesaft og til sidst vendes kødbollerne i saucen.
  • Lad det simre i nogle minutter, så bollerne bliver varme.
  • Husk at fjerne citrongræs og limeblade inden servering og drys evt. med peanuts og godt med koriander eller basilikum. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Server din asiatisk inspireret boller i karry med ris, nudler eller måske blomkåls ris til.

Du kan finde flere opskrifter og inspiration i aftensmad!

Leave a Comment

Opskrift Vurdering