Asiatisk kålsalat

Asiatisk kålsalat med mango og chili.

Her får du opskriften på en lækker asiatisk kålsalat med mango. Salaten vendes i en dressing af chili og ingefær som giver salaten den gode og karakteristiske smag.

Salaten kan serveres sammen med disse marinerede kyllingspyd med peanutdip.

Du skal ikke lade dig skræmme af den friske chili hvis du ikke er til stærke sager. Man kan sagtens finde chilier som er milde i smagen.

Asiatisk kålsalat

Frisk spidskålssalat med mango og chili.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 40 minutter
4 personer
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1 dag

Ingredienser

  • ½ stort eller et helt lille spidskålshoved
  • ½ mango
  • 2 dl edemamebønner
  • 1 stor håndfuld koriander
  • 1 håndfuld cashewnødder

Dressing

  • 3 spsk soya
  • 2 spsk olie
  • 3 spsk limesaft
  • 1 spsk revet ingefær
  • 1 rød mild chili

Fremgangsmåde

Dressing

  • Hak chilien meget fint. Vil du ikke have dressingen stærk så lad være med at tage kernerne med.
  • Skær skrællen af ingefæren og riv det fint.
  • Bland chili, ingefær, olie, soya og limesaft sammen i en lille skål.

Salat

  • Opvarm en tør pande og rist cashewnødderne af til de er let brune. Sluk for varmen og lad dem afkøle.
  • Snit kålen og optø edemamebønnerne. Skær mangoen i tern.
  • Kom alle tre ingredienser i en skål og vend dressingen deri. Anret salaten på et fad og fordel koriander og nødder på toppen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Vil du gerne forberede salaten tidligere på dagen, så vent med at vende dressingen i. Spidskål kan godt falde lidt sammen når man vender dressing i. Så selvom at du sagtens kan gemme resterne til dagen efter, så er salaten allermest frisk lige når dressingen er vendt i.

Mere inspiration til opskriften.
  • Har du ikke cashewnødder kan du også bruge peanuts.
  • Du kan også sagtens udskifte halvdelen eller hele mængden spidskål med en rød udgave. Det giver en helt anden oplevelse for øjet – begge dele smager skønt!
  • Et lille tip til spidskål ! Du kan sagtens snitte spidskål og have stående i en bøtte i flere dage. Det er så meget nemmere når nogle af køleskabets grøntsager er klargjort på forhånd!
  • Du kan læse her hvor jeg har skrevet lidt om opbevaring af grøntsager!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..