Kyllingespyd

Kyllingspyd – chicken satay

Kyllingspyd med hjemmelavet peanutdip inspireret fra det skønne thailandske køkken. Kyllingen er marineret i kokosmælk og skønne krydderier og efter en tur på grillen eller panden får du lækre spyd som også kan serveres for børnene. Der er smag i men ikke så børnene bliver helt skræmt væk.

Kyllingspyd med peanutdip

Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 3 timer 20 minutter
4 personer
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 800 g kylling
  • 1 dl kokosmælk
  • 1 spsk karry
  • tsk stødt koriander
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • 2 tsk flydende honning
  • Træspyd

Peanutdip

  • dl kokosmælk
  • 1 tsk rød karry pasta
  • 3 spsk lime
  • 2 håndfulde peanuts hakket
  • 3 spsk peanutbutter

Fremgangsmåde

  • Kyllingen skæres på langs af brystet. Så du får lange stykker som kan kommes på spyd. Du får ca. 5-6 skiver af hvert bryst alt efter størrelsen.
  • Bland kokosmælk, karry, koriander, hvidløgspulver, gurkemeje, honning, salt og peber sammen i en stor skål.
  • Når kødet er skåret ud kommes det i skålen og vendes godt rundt i marinaden. Har du et låg til skålen kommer du det på eller noget husholdningsfilm.
  • Kom kødet på køl et par timer og MEGET gerne natten over så det kan marinere og trække smag.
  • Læg dine træspyd i vand i 30 minutter - så de ikke bliver helt sorte eller går ild i dem hvis de grilles.
  • Når dit kød er marineret kommes et stykke på hvert spyd og de steges/grilles i ca. 5 minutter på hver side.

Peanutdip

  • Kokosmælk, lime, rød karry pasta, peanuts og peanutbutter blandes sammen i en skål. Smag evt. til om der mangler lidt smag.
  • Marinere du dit kød dagen i forvejen kan du også lave dippen der. Den bliver kun bedre af at få lov til at trække mere smag natten over.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Opskriften er beregnet til 4 personer hvis du serverer det som en hovedret og med andet tilbehør. Det kunne fx være asiatisk kålsalat med mango. Du kan også koge nogle ris til, så bliver det da ikke mere thai inspireret vel.

Hvis du i stedet vil lave kyllingspyd til forret – så kan du sagtens beregne portionen til dobbelt så mange.

 

Jeg har været i Thailand 4 gange. Jeg elsker Thailand og af mange grunde. Deres mad er en af dem.

Det thailandske køkken er fantastisk og jeg bliver aldrig træt af det. Kyllingspyd eller som det hedder på menukortet i Thailand – Chicken satay – er en sikker vinder. Det er en ret som vi bestiller ofte fordi det også er børnevenligt. Jeg er vild med at bestille mange mindre retter og som vi så deler og der er disse spyd super gode.

Du kan også som sagt lave spydene på både panden eller en grillpande. Men er det sommer og har du en grill så smid dem da endelig derpå!

Kyllingespyd

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..