Bacon i ovn

Sprød bacon i ovn.

Har du prøvet at tilberede dine skiver af bacon i ovn? Det bliver dejligt sprødt og på den måde kan du nemt stege bacon uden svineri i køkkenet.

Alt man skal gøre er at komme skiver af bacon på en bageplade med bagepapir og så passer det sig selv i ovnen. Brug fx sprøde skiver far bacon på toppen af en god æggekage med bacon eller den her lækre clubsandwich salat.

Bacon i ovn

Sprødstegt bacon tilberedt i ovnen
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage i køleskabet

Ingredienser

  • 1 pakke bacon i skiver

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
    Fordel skiverne på en bageplade med bagepapir.
    Kom baconen i ovnen i 15 minutter.
    Baconskiverne lægges på et par stykker køkkenrulle. Velbekomme.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

 

Stege bacon i ovn dagen før.

Du kan sagtens tilberede bacon dagen før det skal bruges. Hvis du fx gerne vil forberede til gæsterne. Det kan være rart at være på forkant. Lige når baconen er tilberedt er den lækker og sprød og den bliver mindre sprød af at stå lidt. Men du kan give baconen et hurtigt skud i ovnen på et par minutter. Så vil fedtet smelte igen og det vil være lidt som nystegt.

Du behøver ikke at lægger skiverne pænt op på rækker, bare kom det hele i et fad eller på en bageplade samlet og så i ovnen med det.

 

Stege bacon uden svineri.

Det er en genial måde at tilberede bacon på uden at der er fedtpletter på bord, dig selv og hvor det ellers ender henne. Så det kan bestemt være en fordel at tilberede bacon i ovn frem for at stege det på panden. Når jeg steger bacon i ovn kan jeg få plads til en pakke bacon i skiver på bagepladen.

Huns at bruge en bradepande og ikke en rist så sikrer du dig, at fedtet ikke ryger ud i ovnen.

Når det er tilberedt tager jeg det af pladen og kommer på et par stykker køkkenrulle. Der er en del fedt på bagepapiret og jeg kan godt lide at det overskydende fedt ikke lægger dig på skiverne. Det er ikke så lækkert at få i munden hvis det bliver koldt.

Fedtet fra baconen kan du sagtens gemme. Hæld det evt. i en lille beholder og så kan du bruge det til at stege i. Hvis jeg fx laver æg og bacon til brunch, så sørger jeg for at stege bacon først. Så kan jeg tilberede mine æg i baconfedtet. Det giver ekstra smag til æggene.

Bacon i ovn

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..