Clubsandwich salat.
Her får du opskriften på en virkelig lækker salat med kylling og karry – med al den gode smag fra den velkendte Clubsandwich. Her er den bare lavet som en Clubsandwich salat!
Salaten er fyldt med skøn smag, sprød bacon og en nem god karrydressing. Server evt. lidt brød til salaten.
Clubsandwich salat kan serveres til aftensmaden og kræver ikke en masse forberedelse eller meget længe i køkkenet. Det kan også anbefales at lave dobbelt portion og så have den klar til frokosten dagen efter. Evt. med i madpakken, hvis du skal have frokosten med på farten.
Clubsandwich salat
Ingredienser
Dressing
- 60 g græsk yoghurt eller creme fraiche
- 60 g mayonaise
- 1 tsk karry
- ½ tsk flydene honning
- 1 nip salt og lidt peber
Salat
- 2 stk kyllingbryst
- Salt og peber
- Olie til stegning
- 1 pk bacon i skiver
- 2 hele hoveder hjertesalat
- 10 cherrytomater
- ½ agurk
- ½ rødløg
Fremgangsmåde
Dressing
- Bland græsk yoghurt, mayo, honning, karry, salt og peber sammen i en skål.
- Lad dressingen stå imens salaten laves.Inden den kommes på salaten kan du lige smage om du synes den mangler lidt karry.
Salat
- Skær baconskiverne over på midten og steg dem sprøde på en varm tør pande.Læg dem til side på en tallerken.Bacon kan også tilberedes i ovnen. På en bageplade med bagepapir.180 grader varmluft i 15 minutter.
- Steg kyllingen på panden i fedtet fra baconen eller i lidt olie. Krydr med salt og peber.Kyllingen skal sammenlagt have ca. 12 minutter. Læg kyllingen til side.
- Skær salaten i grove stykker. Agurken i strimler og del tomaterne.Pil og snit rødløg i fine strimler.
- Anret grøntsagerne på to tallerkner og fordel bacon ovenpå.
- Skær kyllingen i tynde skiver og læg på midten af tallerkenen.
- Kom dressingen over salaten og server. Velbekomme!
Mere inspiration til salaten.
- Man kan også vende noget kogt pasta i denne clubsandwich salat for at få en lidt mere mættende og fyldig salat.
- Du kan også sagtens bruge kalkunbacon i stedet for bacon lavet på gris.
- Prøv også at komme en halv avocado i hver portion. Det smager virkelig lækkert!
- Forbereder du salaten til dagen efter fx til madpakken, så kan du sagtens lave hele salaten klar i en bøtte. Men opbevar dressingen ved siden af i en lille beholder. Salaten vil blive lidt snasket hvis dressingen blandes i dagen forinden.
- Brug også meget gerne opskriften til at lave en lækker klassisk clubsandwich med ristet toastbrød.
- Hvis du vil have lidt ekstra sprødt, kan du lave de her lækre crutoner og komme ovenpå.
Salat med kylling og karry.
Det kan godt være, at jeg kalder den for en clubsandwich salat, men det er jo helt basalt set en salat med kylling og karry. Den minder bare rigtig meget om den klassiske club sandwich som de fleste af os kender. Jeg laver ofte salaten, hvis jeg har lyst til en clubsandwich, men ikke vil spise så meget brød.
Når man er sydpå, så er det ret normalt, at der er et spejlæg imellem lagene på deres clubsandwich. Du kan derfor også sagtens koge et æg eller lave et spejlæg og komme det ovenpå. Det er også lækkert!H
Hvis du koger æg til, så kan jeg anbefale at koge det smilende. Dvs. at det koges 2 minutter mindre end et hårdkogt. Så får du et æg med en lidt blød og cremet æggeblomme uden at det flyder helt ud. Det smager super godt til.