Bagt pasta bolognese

Bagt pasta bolognese.

Her finder du opskriften på en skøn omgang bagt pasta bolognese.

Det er altså en kødsovs som vendes med pasta penne i gryden. Derefter bages retten i et fad i ovnen med mozzarella. Det er en rigtig skøn hverdags favorit. For hele familien!

I kødsovsen er der både bladselleri og squash. Det er kogt godt ind i kødsovsen, så det er sikkert ikke noget der vil bemærkes af de små.

Det er en portion hvor der er godt med grøntsager i og en smule mindre hakket kød. Her hjælper grøntsagerne til at kødsovsen fylder lidt mere, smager dejligt og rækker lidt længere.

Bagt pasta bolognese

Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
4 portioner

Ingredienser

  • 1 spk olie fx olivenolie
  • 1 løg hakket
  • 2 fed hvidløg presset
  • 300 g hakket oksekød
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • 1 tsk tørret timian
  • 2 tsk tørret oregano
  • 4 spsk tomatpuré
  • 100 g revet squash
  • 100 g bladselleri i tern
  • 1 dåse hakket tomater
  • 6 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 300 g pasta penne
  • 125 g frisk mozzarella
  • 50 g parmesan revet

Fremgangsmåde

  • I en stor gryde (der skal også være plads til pasta) med lidt olie sauteres løg og hvidløg af.
  • Tilsæt kødet og brun det af sammen med timian, oregano, salt og peber. Kom tomatpuré i og vend det godt rundt.
  • Tilsæt bladselleri, squash, hakket tomater, vand og grøntsagsbouillon.
  • Lad det simre under låg i 20-30 minutter.
  • Vend så pastaen i kødsovsen og sluk for varmen. Sæt låget på og lad gryden stå i 5 minutter.
  • En smule olie kommes i bunden af et ovnfast fad (Ca. 20 x 30 cm. stort) og halvdelen af kødsovsen kommes i. Pluk mozzarellaen fra hinanden og fordelen halvdelen på pastaen.
  • Kom så resten af pastaen på og fordel den anden halvdel mozzarella på toppen sammen med parmesanen.
  • Bag fadet i ovnen ved 180 grader i 40 minutter og server det med frisk basilikum på toppen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Du kan fx servere en tomatsalat til.

Bagt pasta bolognese

6 Responses

  1. Måske det bare mig der overser det, men står der noget om hvor varm ovnen skal være?
    Og så står der basilikum i ingredienslisten, men nede i opskriften står der så pludselig oregano. Er det måske tørret oregano i saucen og så frisk basilikum på toppen? 🙂

    Vh. Nicoline

    1. Hej Nicoline,
      Godt du havde vågne øjne 🙂
      Det er tørret oregano i opskriften. Det er rettet med det samme!
      Hvis man har lyst kan man servere retten med frisk basilikum på toppen. Det er ikke nødvendigt men personligt synes jeg der smager skønt.
      Kh Maria

    1. Hej Louise,
      Nej pastaen skal ikke koges inden.
      Den kommes rå ned i kødsovsen og tilberedes så færdigt inden i ovnen.
      Jeg håber at du vil kunne lide retten 🙂
      Kh Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..