Home Kategori Bagt pasta bolognese

Bagt pasta bolognese

by Maria
Bagt pasta bolognese

Bagt pasta bolognese.

Her finder du opskriften på en skøn omgang bagt pasta bolognese.

Det er altså en kødsovs som vendes med pasta penne i gryden. Derefter bages retten i et fad i ovnen med mozzarella. Det er en rigtig skøn hverdags favorit. For hele familien!

I kødsovsen er der både bladselleri og squash. Det er kogt godt ind i kødsovsen, så det er sikkert ikke noget der vil bemærkes af de små.

Det er en portion hvor der er godt med grøntsager i og en smule mindre hakket kød. Her hjælper grøntsagerne til at kødsovsen fylder lidt mere, smager dejligt og rækker lidt længere.

Bagt pasta bolognese

Bagt pasta bolognese

Bagt pasta bolognese. Her finder du opskriften på en skøn omgang bagt pasta bolognese. Det er altså en kødsovs som vendes med pasta penne i gryden. Derefter bages retten i et fad i ovnen med mozzarella. Det er en rigtig… Kategori Bagt pasta bolognese European print
portioner: 4 portioner forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 1 spk olie, fx olivenolie
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 300 g hakket oksekød
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • 1 tsk tørret timian
  • 2 tsk tørret oregano
  • 4 spsk tomatpuré
  • 100 g revet squash
  • 100 g bladselleri, i tern
  • 1 dåse hakket tomater
  • 6 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 300 g pasta penne
  • 125 g frisk mozzarella
  • 50 g parmesan, revet

Sådan gør du:

  • I en stor gryde (der skal også være plads til pasta) med lidt olie sauteres løg og hvidløg af
  • Tilsæt kødet og brun det af sammen med timian, oregano, salt og peber. Kom tomatpuré i og vend det godt rundt
  • Tilsæt bladselleri, squash, hakket tomater, vand og grøntsagsbouillon
  • Lad det simre under låg i 20-30 minutter
  • Vend så pastaen i kødsovsen og sluk for varmen. Sæt låget på og lad gryden stå i 5 minutter
  • En smule olie kommes i bunden af et ovnfast fad (Ca. 20 x 30 cm. stort) og halvdelen af kødsovsen kommes i. Pluk mozzarellaen fra hinanden og fordelen halvdelen på pastaen
  • Kom så resten af pastaen på og fordel den anden halvdel mozzarella på toppen sammen med parmesanen
  • Bag fadet i ovnen ved 180 grader i 40 minutter og server det med frisk basilikum på toppen. Velbekomme!

Du kan fx servere en tomatsalat til.

Bagt pasta bolognese

6 comments

Sana 13. januar 2021 - 18:03

Hvor stort er fadet du har brugt til opskriften? 🙂

Reply
Maria 13. januar 2021 - 22:45

Hej Sana,
Det er 30 x 20 cm.
Et lidt større fad og et lidt mindre kan også sagtens bruges. 🙂
Kh Maria

Reply
Nicoline Gøthler 18. januar 2021 - 18:36

Måske det bare mig der overser det, men står der noget om hvor varm ovnen skal være?
Og så står der basilikum i ingredienslisten, men nede i opskriften står der så pludselig oregano. Er det måske tørret oregano i saucen og så frisk basilikum på toppen? 🙂

Vh. Nicoline

Reply
Maria 18. januar 2021 - 21:03

Hej Nicoline,
Godt du havde vågne øjne 🙂
Det er tørret oregano i opskriften. Det er rettet med det samme!
Hvis man har lyst kan man servere retten med frisk basilikum på toppen. Det er ikke nødvendigt men personligt synes jeg der smager skønt.
Kh Maria

Reply
Louise Uhlott 26. januar 2021 - 16:06

Skal pastaen koges først?

Reply
Maria 27. januar 2021 - 11:25

Hej Louise,
Nej pastaen skal ikke koges inden.
Den kommes rå ned i kødsovsen og tilberedes så færdigt inden i ovnen.
Jeg håber at du vil kunne lide retten 🙂
Kh Maria

Reply

Leave a Comment