Boller i karry med gulerødder

Boller i karry med gulerødder – en hverdags favorit!

Her får du opskriften på boller i karry med gulerødder, hvor hele familien kan være med. Det er altså en boller i karry med grøntsager, og nogen vil kende den som boller i karry med æble også.

Retten er mild i smagen og samtidig lavet med ønsket om en lidt sundere udgave. Det er forholdsvis nemt at lave og kan også sagtens laves til flere dage.

Du kan se en lidt mere klassisk opskrift på boller i karry her.

I kan både vælge at spise det dagen derpå, eller at fryse de ekstra portioner ned. Det er bare SÅ skønt på de ekstra trætte hverdage, at kunne hive en gang mad ud af fryseren.

Boller i karry med gulerødder

Lækre hjemmelavet boller i karry med gulerødder.
Forberedelses tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
5 portioner
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

Boller

  • 450 g hakket grisekød, eller kylling
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 1 løg finthakket
  • 100 g gulerødder fintrevet
  • 45 g havregryn hakket fint i minihakker
  • tsk salt og lidt peber

Karrysauce

  • 2 spsk olie
  • 1 løg
  • 1 æble
  • 150 g gulerødder
  • 3 tsk karry
  • ½ tsk stødt koriander
  • 7 dl kogevandet fra kødbollerne
  • 1 tsk salt og peber
  • 3 spsk maizena
  • 1 kyllingebouillon terning

Fremgangsmåde

Fars

  • Kør havregryn fint i en minihakker.
    Skræl og riv gulerødderne fint. Hak løget fint.
  • Kom kød og salt i en skål og rør det godt sammen.
    Vend derefter resten af ingredienserne i.
  • Bring en gryde med vand i kog og tilføj 1 tsk salt.
  • Farsen formes til ca. 20 kødboller og kommes i vandet når det småkoger.
    Kog dem gerne over 2 gange. De skal koges i ca. 5 minutter.
    Tag kødbollerne op og kom dem i en skål. Gem vandet til saucen.

Karrysauce

  • Pil løget og hak det fint. Skær æblet i tern. Skræl gulerødderne og skær i tern.
    I en opvarmet gryde med olie, kommes æble, gulerødder, løg, karry og stødt koriander.
    Det svitses sammen et par minutter og kogevandet fra kødbollerne hældes i gryden.
    <kom bouillonterningen i og lad det simre under låg i 10 minutter.
  • Skal du have ris til, så sæt dem over nu.
  • Maizenaen røres ud i lidt koldt vand og kommes i sovsen.
    Det skal koges op så maizenaen jævner sovsen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Tilsidst kommes kødbollerne i og retten er klar til servering. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Om du hopper ud i denne udgave eller en anden opskrift, så prøv at lave de små skåle med tilbehør til. Både børn og vokse vil helt sikkert elske det.
  • For nogen kan det lyde mærkeligt med æble i varm mad, men jeg lover dig, at det smager godt! Prøv at lav boller i karry med æble i dag.
  • Du kan finde flere opskrifter i aftensmad kategorien.
Boller i karry med grøntsager.

Boller i karry med gulerødder er en af min datters yndlings retter. Når jeg siger at vi skal have det til aftensmad, så er der altid jubel. Måske er det også fordi, at jeg ofte laver forkellig tilbehør til, det gør måltidet ekstra lækkert og hyggeligt.

Det kan både være i form af æbletern, ananas, banan, kokos, rosiner, peanuts, andre nødder og ja, hvad vi lige har i vores mange opbevarings glas. Det gør altså lidt ekstra.

Da jeg var barn havde jeg det en smule mærkeligt med kødboller i en opbagt karrysovs. Men efter jeg selv startede på at lave retten, kom grøntsager i saucen og den ikke fik det “opbagte udtryk”, så synes jeg faktisk, at den har fået et helt nyt liv.

Det er en god opskrift, hvor man lidt nemt kan få sine børn til at spise noget grønt, uden at de tænker over det.

 

2 Responses

  1. Hej Maria
    Jeg bruger jævnligt dine opskrifter og igår skulle vi så prøve at lave boller i karry. Min søn på 17 år, kiggede på det og brokkede sig over grøntsagerne og sønnen på 3 år kunne i hvert fald ikke lide boller i karry! MEN begge to spiste 2 store portioner med største velbehag Stor succes – det smagte jo fantastisk og nem opskrift. Dejligt

    1. Hej Susan,

      Jeg troede faktisk at jeg havde svaret din besked. I dag skal jeg selv lave samme ret til aftensmad og så så jeg lige, at du havde skrevet. 🙂
      Hvor er jeg glad for, at du bruger mine opskrifter, det gør mig simpelthen så glad!
      Og hvor er det fantastisk at de trods alt kunne lide det! Min datter Josefine reagerer lidt på samme måde og det er så skønt når de så alligevel spiser det med velbehag! 🙂
      Ha´ en rigtig god mandag!

      De bedste hilsner fra Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..