Home aftensmad Boller i karry med gulerødder

Boller i karry med gulerødder

by Maria
Boller i karry med gulerødder

Boller i karry med gulerødder – en hverdags favorit!

Her får du opskriften på boller i karry med gulerødder, hvor hele familien kan være med. Retten er mild i smagen og samtidig lavet med ønsket om en lidt sundere udgave. Det er forholdsvis nemt at lave og kan også sagtens laves til flere dage.

I kan både vælge at spise det dagen derpå, eller at fryse de ekstra portioner ned. Det er bare SÅ skønt på de ekstra trætte hverdage, at kunne hive en gang mad ud af fryseren.

Boller i karry med gulerødder

Boller i karry

print
portioner: 4-6 portioner forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 500 g hakket kalv-flæsk (evt. kylling)
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 1 løg, finthakket
  • 1 dl havregryn, hakket fint i minihakker
  • 2 gulerødder, fintrevet
  • 1½ tsk salt og lidt peber
  • KARRY SAUCE:
  • 2 løg, i tern
  • 1 æble, i tern
  • 2 store gulerødder
  • 3-4 tsk karry
  • ½ tsk stødt koriander
  • 5 dl varmt vand fra kødbollerne
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk salt og peber
  • Ca. 3 spsk maizena, rørt ud i lidt koldt vand
  • Evt. en bouillonterning

Sådan gør du:

  • Kom kød, æg og salt i en skål og rør det godt sammen. Vend derefter gulerødder, salt, peber, havregryn og mælk i farsen
  • Det hele røres sammen og farsen stilles på køl
  • Sæt en gryde over med vand til kødbollerne og tilføj 1 tsk salt
  • Imens gøres klar til karrysaucen
  • Svits løg, æble og gulerødder i en opvarmet gryde med lidt olie, sammen med karry, salt og stødt koriander. Når det er faldet lidt sammen, slukkes for blusset
  • Farsen formes til ca. 20 boller og kommes i det kogende vand i ca. 4 minutter. (gerne over 2 omgange)
  • Derefter tages de op af vandet og lægges i en skål
  • Skal du have ris til, så sæt dem over nu
  • Brug vandet fra kødbollerne til karrysaucen. Vandet hældes igennem en si og de 5 dl kommes ned i gryden med karryblandingen
  • Gryden tændes og blandingen koges op
  • Maizenaen røres ud i lidt koldt vand og tilsættes i blandingen. Start med halvdelen og når saucen er kogt op, kan du se om saucen skal være tykkere
  • Smag til med salt, peber og evt. ekstra karry - mangler der smag så tilsæt nu en bouillonterning
  • Til sidst kommes bollerne i saucen og retten er klar til servering. Retten kan evt. pyntes med friske koriander. Velbekomme!

Du kan se en lidt mere klassisk opskrift på boller i karry her.

Boller i karry med gulerødder er en af min datters yndlings retter. Når jeg siger at vi skal have det til aftensmad, så er der altid jubel. Måske er det også fordi, at jeg ofte laver forkellig tilbehør til, det gør måltidet ekstra lækkert og hyggeligt.

Det kan både være i form af æbletern, ananas, banan, kokos, rosiner, peanuts, andre nødder og ja, hvad vi lige har i vores mange opbevarings glas. Det gør altså lidt ekstra.

Da jeg var barn havde jeg det en smule mærkeligt med kødboller i en opbagt karrysovs. Men efter jeg selv startede på at lave retten, kom grøntsager i saucen og den ikke fik det “opbagte udtryk”, så synes jeg faktisk, at den har fået et helt nyt liv.

Om du hopper ud i denne udgave eller en anden opskrift, så prøv at lave de små skåle med tilbehør til. Både børn og vokse vil helt sikkert elske det.

Du kan finde flere opskrifter i aftensmad kategorien.

2 comments

Susan 7. september 2017 - 13:41

Hej Maria
Jeg bruger jævnligt dine opskrifter og igår skulle vi så prøve at lave boller i karry. Min søn på 17 år, kiggede på det og brokkede sig over grøntsagerne og sønnen på 3 år kunne i hvert fald ikke lide boller i karry! MEN begge to spiste 2 store portioner med største velbehag Stor succes – det smagte jo fantastisk og nem opskrift. Dejligt

Reply
Maria 2. oktober 2017 - 9:58

Hej Susan,

Jeg troede faktisk at jeg havde svaret din besked. I dag skal jeg selv lave samme ret til aftensmad og så så jeg lige, at du havde skrevet. 🙂
Hvor er jeg glad for, at du bruger mine opskrifter, det gør mig simpelthen så glad!
Og hvor er det fantastisk at de trods alt kunne lide det! Min datter Josefine reagerer lidt på samme måde og det er så skønt når de så alligevel spiser det med velbehag! 🙂
Ha´ en rigtig god mandag!

De bedste hilsner fra Maria

Reply

Leave a Comment