Hjemmelavet Daim is.
Her får du opskriften på en fantastisk lækker daim is. Den er SUPER nem at lave. Her kan du altså lave hjemmelavet is uden ismaskine. Isen kræver ingen særlige køkkenredskaber og også kun ganske få ingredienser.
Daim isen er sød med et strejf af vanilje og med den lækre knas fra stykker af daim chokolde.
Daim is
Ingredienser
- 5 æggeblommer
- 80 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 5 dl piskefløde
- 130 g daim
Fremgangsmåde
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål.
- I en anden skål piskes fløden cremet. Ikke helt fast som flødeskum.
- Hak daim i små stykker.
- Vend æggeblommer og fløde sammen. Til sidst vendes daimi.
- Kom blandingen i en brødform og i på frost natten over/minimum 6 timer.
- Tag iden ud 10 minutter før den skal spises. Velbekomme!
Hjemmelavet is uden ismaskine.
Man kan sagtens lave is uden brug af ismaskine. Den slags is kaldes for parfait.
Parfait er betegnelsen for en nem hjemmelavet is som er lavet på en let pisket fløde vendt med æggeblommer og sukker, som også er pisket sammen. Når man så har disse ingredienser kan du variere med alverdens sager i. Her er så lavet en lækker Daim is. Men prøv gerne med andet chokolade, karamel eller hvad du skulle have lyst til.
Mere inspiration til opskriften.
- I opskriften har jeg brugt vaniljesukker, da det er nemmest, hurtigst og billigst. Hvis du er mere til at bruge vaniljestang, og gerne vil have den ekstra vaniljesmag, der kommer derfra, kan du det. Du kan udskifte vaniljesukkeret med kornene fra 1/2 vaniljestang.
- Server denne skønne is sammen med en god brownie. Det kan udgøre en god sommerdessert eller endda en nytårsdessert, da det hele kan forberedes inden.
- Server isen med hakket daim og evt. friske bær på toppen.
- Er du på udkig efter lidt sundere alternativer til de hjemmelavede is, så kan du finde forskelige opskrifter lige her. Der er både opskrift på mango is, yoghurt is med friske hindbær og jordbær smoothie is.
Daim islagkage.
Isen kan også serveres som en islagkage. Pyntet med friske bær og ekstra hakket daim på toppen.
Når den skal serveres som en hel is skal man huske at beklæde brødformen med husholdningsfilm inden flødeblandingen kommes i. På den måde vil du nemt kunne få isen ud, når den har sat sig i formen.
Når isen servers hel kan den skæres i skiver.
Ofte er en islagkage også med en form for bund. Man kan sagtens lave fc en lækker brownie bund og komme den hjemmelavede is over.