Grønkåls chips

by Maria
Grønkåls chips

Grønkåls chips.

Her får du fremgangsmåden på nogle sprøde og lækre grønkåls chips i ovn. Chips af grønkål er noget af det nemmeste at lave og så smager det altså rigtig godt.

Det vil nok overraske mange, hvor lækkert det egentlig er. Brug dem som en lille snack evt. med en dip eller som et lækkert tvist på din aftensmad.

Grønkål er fremme i de kolde måneder af året, hvor de tungere aftensmadsretter også bliver lavet. På disse retter smager det overraskende godt med lidt drys af sprøde grønkåls chips på toppen.

Grønkåls chips

Sprøde stykker af grønkål tilberedt i ovn.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: Spises med det samme

Ingredienser

  • Grønkål i mindre stykker, en mængde der svarer til en bageplade
  • 3 spsk olie
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  • Tænd ovnen på 150 grader (varmluft).
  • Pluk grønkålen i mindre stykker, uden den miderste store stilk.
  • Skyl det godt og dup kålen godt tør.
  • Læg det hele på en bageplade med bagepapir.
    Vend grønkålen med olie og drys med salt.
  • Bag grønkålen i ovnen i ca. 20 minutter.
    Sørg for at vende i det et par gange undervejs.
  • Tag chipsene ud og lad dem afkøle på køkkenbordet. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • De smager allerbedst, når de er blevet bagt og har fået lov til at køle en smule af. Hvis de ligger alt for længe, kan de godt gå hen og blive bløde i det – og man gider helst sprøde chips, ikke?
  • Hvordan opbevarer man grønkålsschips? Det er bedst at opbevare dem i en lufttæt beholder.
  • Er du vild med grønkål? Se prøv også denne cremede salat med grønkål.
Chips af grønkål.

Man skulle næsten ikke tro det, at det er muligt at lave sprøde chips og grønkål. Men det kan man. Det er super lækkert og så er det faktisk ret nemt.

Udover at der er en lækker snack så kan de sprøde bade faktisk osgå bruges oven på salater og andre retter. Det er et knasende element som er lækkert at få som en del af maden.

Grønkål er i det hele taget en fantastisk råvare. De store stængler med de sprøde og grove blade på. Stænglerne skal ikke bruges. Bladene skal brækkes af og i mindre stykker, så det ikke er så groft af få i munden. Hvis du bruger grønkål i salat er det et god idé at snitte det fint.

Jeg er selv ret vild med grønkålssalater og jeg har en del salatopskrifter med netop grønkål i.

Josefine havde en dag en veninde på besøg hvor jeg havde lavet dem. Hendes veninde er bestemt ikke fan af grøntsager.

Hun anede dog ikke, hvad grønkål var, og da de havde været et smut forbi køkkenet med en skål med de bagt grønkål chips, så guffede de begge i sig. For chips kunne hun jo godt lide. Det var en fornøjelse at se!

Bagt grønkål chips er en meget nem måde at få spist lidt grønt men på en lidt sjovere måde.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering