Grønkålssalat med bagt butternut squash

Grønkålssalat med bagt butternut squash.

Her får du opskriften på en skøn grønkålssalat med bagt butternut squash. Salaten er simpel men den sprøde kål med det bagte squash og de søde granatæblekerner er en rigtig god smagskombination.

Det er en perfekt efterårs- og vintersalat. Det er nemlig også på dette tidspunkt, at du finder både grønkål og de super flotte butternut sqaush i butikkerne.

På toppen af salaten er der drysset med sprøde saltbagte græskarkerner. De gør lige dét ekstra.

Grønkålssalat med bagt butternut squash

Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
3 portioner

Ingredienser

  • 400 g butternut squash i grove stykker
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • ½ tsk spidskommen
  • 80 g grønkål hakket
  • ½ æble i små tern
  • Kerner fra ½ granatæble
  • 2 spsk olie
  • Saft fra ½ citron
  • Saltristede græskarkerner
  • Lidt flagesalt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Vend butterutsquash stykkerne i 1 spsk olie, salt, peber og spidskommen på en bageplade med bagepapir og kom bagepladen i ovnen i 15 minutter.
  • Imens hakkes grønkål. Fjern den miderste stilk, den kan ikke spises.
  • Kom kålen i et fad, pres citronsaft over og klem det godt ind i kålen sammen med olien.
  • Vend granatæblekerner og æbletern i og kom butternutsquash stykkerne ovenpå.
  • Drys kerner på toppen. Giv et lille drys flagesalt og server salaten. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

De bagte stykker butternut squash kan du også servere direkte fra ovnen og lune til aftensmaden. Det er lækkert tilbehør og er nemt at lave.

Ofte når jeg bager grøntsager så laver jeg dobbelt. Den ene dag serverer jeg som de er og den anden dag vender jeg dem i en salat som denne.

Så du kan sagtens bage det på forhånd. De holder sig fint nogle dage i køleskabet. Og salaten kan også sagtens gemmes nogle dage – når den er vendt sammen.

Grønkål.

Jeg elsker grønkål i salater. Det er nemlig en fantastisk type kål som også er super god i netop efterårssalater. Kålen er kraftig i smagen, og jeg vil anbefale at den hakkes forholdsvis fint.

Grønkålens sæsonen er fra september til februar. Så der er masser af tid til skønne opskrifter med grønkål i.

Kålen kan også anvendes i en smoothiebowl, i vafler og faktisk også i hummus. Eller prøv at lave grønkålschips.

En reaktion

  1. Tak for skønne opskrifter. Vil man kunne lave butternutsquash om formiddagen og først bruge dem i salat om aftenen? Hvordan skal de i givet fald opbevares indtil de skal spises?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..