Home aftensmad Grønne kyllingefrikadeller

Grønne kyllingefrikadeller

by Maria
Grønne kyllingefrikadeller

Lækre grønne kyllingefrikadeller med persille og forårsløg.

Her får du opskriften på nogle meget nemme grønne kyllingefrikadeller. Som hele familien med stor sandsynlighed kan lide.

Hakket kyllingekød kan godt blive lidt smagsløst hvis man f.eks. laver frikadeller uden at kommer lidt “grøn smag” i. Personligt synes jeg at det er lækkert, at røre forskellige sager i kyllingefarsen. F.eks. fintsnittet rød peberfrugt, fintsnittet rødløg og feta sammen smager super godt.

Skal aftensmaden være meget nem, så lav en let salat til og evt. lidt fuldkorns pasta. Du kan også med fordel lave dobbelt portion, så har du og din familie mad til 2 dage eller ekstra deller til fryseren.

Jeg selv elsker at have nemme løsninger liggende i fryseren. Så er der mad til de dage hvor jeg ikke har lyst til at stå i køkkenet eller til madpakkerne. Og det er jo altid dejligt!

Grønne kyllingefrikadeller

Grønne kylling frikadeller

Lækre grønne kyllingefrikadeller med persille og forårsløg. Her får du opskriften på nogle meget nemme grønne kyllingefrikadeller. Som hele familien med stor sandsynlighed kan lide. Hakket kyllingekød kan godt blive lidt smagsløst hvis man f.eks. laver frikadeller uden at kommer… aftensmad Grønne kyllingefrikadeller European print
portioner: Ca. 16 stykker forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 400 g hakket kyllingkød
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 dl havregryn
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bdt forårsløg, fintsnittet
  • 1 stor håndfuld persille, hakket
  • 2 tsk salt og lidt peber

Sådan gør du:

  • Bland kød, salt, peber og æg rigtig godt sammen i en skål
  • Pil hvidløg og kom fedene igennem en hvidløgspresser direkte ned til kødet
  • Hak persillen fint og snit forårsløgene i meget fine ringe
  • Kom resten af ingredienserne i kødet, bland det godt sammen og lad farsen hvile i ca. 20 minutter i køleskabet
  • Opvarm en pande med lidt fedtstof og steg dem ved middelhøj varme i ca. 5 minutter på hver side
  • Du kan også brune dem af, komme dellerne i et ovnfast fad og give dem 15 min. på 180 grader. Velbekomme!

Første gang jeg lavede dem var jeg lidt spændt på om Josefine kunne lide denne udgave. Man kan selvfølgelig sagtens smage at der er persille, forårsløg og hvidløg i dellerne. Og det er ikke altid det falder i lige god jord hos de mindste. Men hun synes at de var lækre og fik også nogle med i madpakken.

Du kan finde flere opskrifter med kylling lige her.

2 comments

Dorthe 10. marts 2019 - 21:54

Ser virkeligt lækkert ud. Vil hører hvad du har i din salat, kunne ikke lige finde mvh Dorthe

Reply
Maria 11. marts 2019 - 10:21

Hej Dorthe,
Tak! 🙂
Jeg har heller ikke en opskrift liggende på salaten.
Det er babyspinat med revet gulerod, friske bælget ærter, syltede rødløg og pesto.
Kh. Maria

Reply

Leave a Comment