Home aftensmad Kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller

by Maria
Kyllingefrikadeller

Nemme kyllingefrikadeller uden æg, mælk og mel!

Smagfulde kyllingefrikadeller rørt med bl.a. krydderurter og gulerødder. Selv der faktisk kun er brugt få ingredienser, er det stadig saftige og lækre.

Min gode veninde fandt ud af at hun er multiallergiker. Dvs. at hun hverken må få mælk, æg og mel. Jeg lod mig inspirerer af det og derfor har jeg lavet disse kyllingefrikadeller som ikke indeholder nogle af delene! Jeg synes det er spændende at lave min mad oh opskrifter på forskellige måder og at finde velsmagende opskrifter, som på ingen måde er ekstra krævende!

Kyllingekød er som regel ret “blødt” i konsistensen når det er hakket, hvilket gør det nemmere at få saftige og deller uden brug af mælk og æg. Hjemme hos os er vi ret glade for opskriften. De er både et hit ved middagsbordet og i madpakken!. Jeg fryser nemlig altid nogle ned, så vi har til et par madpakker.

Så du kan med fordel lave en dobbelt portion.

Kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller

print
portioner: ca. 16 stykker
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 400 g. hakket kylling
  • 1 stor gulerod, fint revet
  • 1 fed hvidløg, presset
  • ½ løg, finthakket
  • 2 spsk. hakket persille
  • 1½ tsk. salt og lidt friskkværnet peber
  • Olie til stegning
  • Evt. en sjat mælk

Sådan gør du:

  • Kom kødet i en skål og rør godt med salt og peber
  • Hak løg og persille. Riv guleroden og pres hvidløget
  • Kom alle ingredienserne i skålen til kødet og rør det sammen
  • Synes du nu, at farsen er for fast til din smag så tilsæt ½ dl. mælk
  • Steg frikadellerne på en varm pande i olie
  • De steges ca. 5 minutter på begge sider og er klar til servering. Velbekomme!

Du kan finde flere opskrifter med fjerkræ her!

1 comment

Rikke 15. juli 2019 - 11:30

En virkelig dejlig side 🙂

Reply

Leave a Comment