Kyllingefrikadeller uden æg, mælk og mel.
Smagfulde sunde kyllingefrikadeller uden æg rørt med bl.a. krydderurter og gulerødder. Selvom der faktisk kun er brugt få ingredienser, er disse kyllingefrikadeller med persille og gulerødder stadig saftige og lækre.
Er du vild med frikadeller? Så kan du også prøve de lidt mere klassiske frikadeller med havregryn lige her.
Kyllingefrikadeller
Ingredienser
- 400 g hakket kylling
- 1 stor gulerod,
- 1 fed hvidløg
- ½ løg
- 2 spsk hakket persille
- 1½ tsk salt og lidt friskkværnet peber
- Olie til stegning
Fremgangsmåde
- Kom kødet i en skål og rør godt med salt og peber.
- Hak løg og persille. Riv guleroden og pres hvidløget.
- Kom alle ingredienserne i skålen til kødet og rør det sammen.
- Steg frikadellerne på en varm pande i olie.
- De steges ca. 5 minutter på begge sider og er klar til servering. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Lav gerne en dobbelt portion når du er i gang. Så kan de ekstra frikadeller fryses ned. Det er virkelig dejligt at kunne tage dem op af fryseren, når tiden er lidt knap, men man stadig gerne vil have noget godt aftensmad.
- De ekstra frikadeller kan også bruges i madpakkerne.
- Man kan sagtens tilføje lidt havregryn og mælk til opskriften, hvis du har lyst til det.
- Kyllingefrikadeller med hytteost i smager super godt. Så har du lidt af det i køleskabet, så kan farten sagtens klare 3-4 store spsk. hytteost.
- Du kan finde mange flere opskrifter med fjerkræ her!
Sunde kyllingefrikadeller.
Nogle vil kalde dem for en slags sundere kyllingefrikadeller da der hverken er mel, mælk eller æg i. Det hakkede kyllingekød er kun rørt med grøntsager og det bliver alligevel nogle skønne deller.
Kyllingefrikadeller med persille og gulerod er virkelig lækkert. Den friske persille giver en skøn frisk smag og den fintrevede gulerod giver noget ekstra saft til dellerne.
Derudover er kyllingekød er som regel ret “blødt” i konsistensen, når det er hakket, hvilket gør det nemmere at få saftigedeller uden brug af mælk og æg.
Hjemme hos os er vi ret glade for opskriften. De er både et hit ved middagsbordet og i madpakken. Jeg fryser nemlig altid nogle ned, så vi har til et par madpakker. Så du kan med fordel lave en dobbelt portion, nu hvor du alligevel har panden fremme.
2 reaktioner
En virkelig dejlig side 🙂
Wow en lækker opskrift, lavede det til min kæreste og vores søn i dag til aftensmad. de var vilde med dem. elsker dine opskrifter.! Tak for dig Maria.⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️♀️