Home aftensmad Frikadeller med havregryn

Frikadeller med havregryn

by Maria
Frikadeller med havregryn

Frikadeller med havregryn.

Her får du opskriften på nogle gode og nemme frikadeller med havregryn. En sikker hverdagsfavorit hos mange familier.

Nogle gange skal frikadeller altså bare være frikadeller. Uden alt mulig ekstra i farsen. Fordi at en frikadeller smager godt, lige som den er. Sådan en frikadellefars får du her.

Det eneste lille twist i forhold til den klassiske frikadellefars er, at der her er brugt havregryn i stedet for hvedemel.

Frikadeller med havregryn

Frikadeller med havregryn

Frikadeller med havregryn. Her får du opskriften på nogle gode og nemme frikadeller med havregryn. En sikker hverdagsfavorit hos mange familier. Nogle gange skal frikadeller altså bare være frikadeller. Uden alt mulig ekstra i farsen. Fordi at en frikadeller smager… aftensmad Frikadeller med havregryn European print
portioner: ca. 16 stykker (alt efter størrelse) forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.0/5
( 3 voted )

ingredienser

  • 450 g hakket kalv- og flæsk
  • 1 æg
  • 1 lille løg, finthakket
  • 40 g havregryn
  • 1,25 dl mælk
  • 2 tsk salt og lidt peber
  • Fedtstof til stegning

Sådan gør du:

  • Rør kød og salt sammen, gerne på en røre maskine og ellers med en grydeske
  • Tilsæt resten af ingredienserne og sørg for at farsen bliver godt samlet
  • Har du mulighed for det, så stil farsen på køl en halv time. Farsen sætter sig og bagefter kan den ofte bruge en lille ekstra sjat mælk
  • Farsen skal faktisk ikke være lige så fast, som man ofte vil have den
  • Tænd en pande på middel høj varme, kom fedtstof på og form farsen med en ske
  • Steg frikadellerne ca. 5 min. på hver side. Velbekomme!

ekstra

Frikadellerne kan sagtens fryses!

I stedet for at stege frikadellerne færdige på panden, så kan du også komme dem en tur i ovnen. Hvis du ønsker det så nøjes med at brune dem godt af på begge sider ved høj varme. Så de har en god stegeskorpe og derefter kan de kommes en tur i ovnen. Ved ca. 170 grader i 8-10 minutter.

Pas på med ikke at give dem for lang tid. Så bliver dine frikadeller tørre.

Du kan sagtens variere farsen med grøntsager, hvis du ønsker det. Fx revet gulerod og revet squash er gode milde grøntsager at røre i en frikadellefars. Er dine grøntsager meget våde vil det afgive lidt ekstra væske til farsen. Så kan det anbefales at tilsætte lidt ekstra havregryn.

Lige til den her opskrift er vi ret glade for dem, lige som de er. Så spiser vi i stedet grøntsagerne ved siden af.

Du kan sagtens fryse frikadeller ned. Det gør bare hverdagsmaden endnu nemmere.

Find flere aftensmads opskrifter lige her.

Frikadeller med havregryn

Leave a Comment