Hakkebøffer i tomatsauce
Her får du opskriften på saftige hakkebøffer i tomatsauce med basilikum og madlavningsfløde. Virkelig lækker hverdagsmad, som er nem at lave.
Imens at retten tilberedes, koger du dine ris eller pasta til. Jeg kan klart anbefale en portion frisk pasta, det tager nemlig også kun et øjeblik at koge og det smager skønt til den cremede sauce. Lidt dampet broccoli til er også lækkert og så har du altså, på ca. 30-40 minutter, en god portion aftensmad. Som hele familien kan være med på.
Et lille fif – server fadet med en masse høvlet parmesan på toppen og frisk basilikum. Mums det er godt!
Hakkebøffer i tomatsauce
Ingredienser
- 350-400 g hakket oksekød
- 100 g bacontern
- 200 g champignon i tynde skiver
- 1 lille løg i tern
- 1 fed hvidløg presset
- 1 dåse flåede tomater
- 2 dl madlavningsfløde
- 1 tsk salt og lidt peber
- 2 tsk basilikum
- 1 tsk oregano
- Frisk basilikum
- Lidt olie til stegning
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Rør ½ tsk. salt, 1 knsp. peber, 1 tsk. oregano og 1 tsk. basilikum sammen med kødet og form til 4 bøffer.
- På en varm pande med lidt olie, brunes hakkebøfferne af i ca. 3-4 minutter på hver side.
- Læg bøfferne i et mellemstort fad og kom straks bacontern på panden. Når de er brunet godt af men stadig mangler et par minutter, kommes løg, hvidløg og champignon på panden.
- Vend godt i det og steg videre i 3-4 minutter.
- Fløden hældes på sammen med de flåede tomater, ½ tsk. salt, lidt peber og 1 tsk. basilikum.
- Lad saucen koge op og smag til. Når den har boblet et par minutter hældes den over hakkebøfferne i fadet og kommes i den varme ovn i 10 minutter.
- Tag fadet ud af ovnen og server med enten ris eller pasta til. Velbekomme!
Når hverdagen kører derudaf, skal maden ikke tage for lang tid. Det kan de fleste, sikkert skrive under på.
Hakkebøffer i tomatsauce er en super god hverdagsret, hvor alt tilberedes på panden, kommes i et fad og en kort tur i ovnen.
I hverdagene er jeg nemlig ikke fan af at bruge hele eftermiddagen eller aftenen på, at stå i køkkenet. Jeg vil meget hellere bruge tiden med min datter. Derfor er den hurtigere hverdagsmad højt værdsat og jeg vil allerhelst lave noget, der også smager af, at det har fået lidt kærlighed. Det synes jeg helt klart at denne ret får. Jeg er fan!