Home aftensmad Hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizza

by Maria

Lækker hjemmelavet pizza med tyk bund!

Her får du opskriften på en skøn hjemmelavet pizza, hvor bunden er dejlig tyk.

Du får også en nem fremgangsmåde på en tomatsauce og med en frisk mozzarella, så behøves du egentlig ikke så meget mere. Det skulle nok lige være en masse frisk basilikum.

Hjemmelavet pizza

print
portioner: 1 pizza, ca. 2 personer forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 2 voted )

ingredienser

  • 25 g. gær
  • 3 dl. lunt vand
  • 3 spsk. olie
  • 1½ tsk. salt
  • 250 g. Tipo 00
  • 100 g. grahamsmel
  • TIL TOPPEN:
  • ½ dåse hakket tomater
  • 1½ spsk. tomatpuré
  • 1½ tsk. tørret oregano eller basilikum
  • ½ tsk. salt og lidt peber
  • 1 kugle frisk mozzarella, revet (ca. 125 g.)

Sådan gør du:

  • Opløs gæren i den lune vand. Tilsæt salt og olie
  • Melet kommes i og det æltes godt sammen i 5 minutter (jeg bruger altid røremaskine)
  • Dejen skal æltes godt. Det er det som giver det gode brød
  • Kom husholdningsfilm over skålen, så fugten bliver i skålen og lad dejen hæve i 45 minutter
  • Tænd ovnen på 220 grader (varmluft) og lad bagepladen blive i ovnen
  • Kom dejen ud på et stykke bagepapir drysset med lidt mel, kom mel på hænderne og form bunden ud med hænderne (dejen er blød)
  • Smør tomatsauce på bunden og kom osten på og drys med lidt tørret basilikum eller oregano
  • Tag den varme plade ud af ovnen kom bagepapiret med pizzaen på bagepladen og bag pizzaen i ca. 25 minutter eller indtil, at du kan se bunden er sprød
  • Server pizzaen med en masse friske basilikumblade. Velbekomme!

Herhjemme er opskriften her favoritten. Min datter elsker pizza med en tyk bund. Nogle vil måske mere kalde det en slags focaccia med tomat og ost. Vi kalder det en pizza og det synes jeg egentlig også mest det er.

Når pizzaen er bagt så kan jeg anbefale at komme pesto på toppen, sammen med lidt høvlet parmesanost. Evt. med et par friske små tomater. Det smager simpelthen så godt.

Min datter er til den simple udgave som det fremgår i opskriften. Så at komme ekstra på pizzaen når den er uden af ovnen, er en nem måde, at kunne få opfyldt ønskerne både til dem der vil have det simple og ekstra på toppen.

Vi plejer at gemme gemme resterne på køl til dagen efter og bruge i madpakkerne. Eller fryse de ekstra stykker pizza ned.

Søger du aftensmad inspiration så kan du se mere i aftensmad og er du på udkig efter bageopskrifter så findes der mange i bagværk!

Leave a Comment