Hokkaidomos med oregano, løg og hvidløg.
Her får du opskriften på en lækker hokkaidomos. Mosen har skøn sødlig smag og det gør det oplagt at kombinere med en salt ret. Det kunne f.eks. være en god gryderet med masser af smag.
Sådan en mos er ret nem at lave og den kan sagtens bruges som en erstatning for den almindelige kartoffelmos.
Efter hokkaidoen er blevet bagt i ovnen og skal blendes, så kan du også sagtens komme en god håndfuld fast ost i. Såsom parmesan. Den salte smag til det søde græskar er en perfekt kombination.
Hokkaidomos
Ingredienser
- 600 g hokkaido i grove tern
- ½ løg i grove tern
- 2 fed hvidløg pillet
- 2 spsk olie
- 1½ tsk oregano
- 1 tsk salt og lidt peber
- 2/3 dl vand
- 2 spsk citronsaft
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
- Alle ingredienserne, på nær vand og citronsaft, kommes i et ovnfast fad, vend det sammen og bag det i 40 minutter.
- Blend det hele sammen med vand og citronsaft, jeg bruger en foodprocessor.
- Smag til med ekstra salt, peber og evt lidt cayennepeber. Er mosen for fast, så tilsæt bare lidt ekstra vand.
Vil du lave en hokkaido puré, så blend istedet med en god sjat fløde og kom en klat smør deri. Du tilsætter bare fløde til den har en konsistens du kan lide. Husk at smage til med salt og peber. Sådan en puré bliver super blød og er virkelig lækkert f.eks. til at kommer under et godt stykke kød når du anretter på en tallerken. Det er sådan en lækker sag at servere til middagen når du får gæster.
Du kan se flere opskrifter på tilbehør og andet grønt lige her!