Julestjerne brød

Julestjerne brød med Grana Padano.

Annonce for Grana Padano.

Her finder du opskriften på et virkelig lækkert og super dekorativt julestjerne brød. Et madbrød som er formet som en fin stjerne med lækkert grønt fyld. Fyldet består af en masse fintrevet Grana Padano som er vendt i en urtesmør af persille, basilikum og hvidløg.

Det er en anderledes måde at servere brød på. Især i juletiden vil vi gerne gøre lidt ekstra ud af madlavningen. Her samles vi mange gange over en masse lækker mad fx til årets julefrokoster. Der vil det være oplagt af servere et fint hjemmebagt brød som dette.

Måske ser det en smule svært ud, men det er det faktisk ikke. Jeg er nemlig stor tilhænger af, at mad skal være nemt og sjovt at lave.

Julestjerne brød

Forberedelses tid: 30 minutter
Samlet tid: 3 timer
1 brød
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

Dej

  • 20 g gær
  • 3 dl vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 450 g hvedemel
  • 1 tsk salt

Fyld

  • 1 stor håndfuld persille
  • 2 håndfulde basilikum
  • 3 fed hvidløg
  • 5 spsk olivenolie
  • 100 g Grana Padano
  • 130 g blødt smør
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Gæren opløses i vand og olie. Tilsæt melet og ælt det godt i 5 minutter, gerne på en røremaskine.
  • Til sidst røres salt i.
  • Kom husholdningsfilm og et klæde på skålen. Lad dejen hæve lunt i 1 time.
  • Imens laves fyldet.
  • Kom krydderurter, hvidløg og olie i en minihakker.
    Kør det rigtig godt så det bliver en finthakket grøn masse.
    Bland det med det bløde smør og peber.
  • Riv Grana Padano fint og vend det sammen med smørbladingen.
  • Drys mel på bordet, kom dejen ud på og del den i 4 lige store boller.
  • Rul dem runde og flade med en kagerulle.
    Læg en stor tallerken på den udrullede dej, og skær det overskydende dej fra så du får en cirkel.
  • Dejen lægges på et stykke bagepapir og smøres med 1/3 af smørblandingen.
  • Gentag med at rulle den næste bolle ud, lav en cirkel og kom ovenpå bunden.
    Lav i alt tre lag med dej og smør. Det sidste stykke dej lægges på som et låg.
  • I midten af cirklen sættes en lille ring eller et glas.
  • Ud fra ringen skæres dejen i 4.
    Hver kvarte deles i 4 lige store strimler så du i alt har 16.
  • 2 og 2 snoes de to gange rundt om sig selv og samles i enden.
    Klem enderne af dejen sammen så de ikke går op under bagningen.
  • Du vil få en stjerne med 8 spidser.
  • Lad brødet hæve under et klæde i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 180 grader. Pensel med mælk og bag det i 25 minutter.
  • Lad det afkøle på en rist.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Julestjerne brød
Om Grana Padano.

Grana Padano bliver produceret i Norditalien, i det område, som hedder Padano.

Selve osten kendetegnes ved at den er lidt grynet og kornet i konsistens. Noget som er helt unikt for osten. På italiensk kalder man den konsistens for grana, og det er derfor, at osten altså har fået navnet Grana Padano.

For at en ost kan gå under navnet Grana Padano, er der en lang række krav, som osten skal overholde. Selve navnet er altså et kvalitetsstempel for osten, så når navnet er kommet på osten som ses på billederne, så er den kvalitetssikret.

For 25 år siden i 1996 fik Grana Padano en EU certificering med beskyttet oprindelsesbetegnelse.Den certificering kalder man for DOP-certificering.

Helt enkelt betyder det, at man sikrer, at produktionen af osten sker på samme vis, som den altid har gjort. Igen her er det for at sikre kvaliteten i osten.

 

Produktion af Grana Padano.

Grana Padano producerer en række forskellige oste, og de bliver alle produceret i Padano-området. Det er nærmere specifikt i Po River Valley, at produktionen sker med rå italiensk mælk.

Hvis man gerne vil have 1 kg færdig Grana Padano, så kræver det blandt andet, at man bruger 15 liter skummet italiensk mælk.

De forskellige oste kan blive lagret fra alt mellem 9 måneder til 24 måneder. Man kan faktisk se på den enkelte emballage når man handler ind, hvor lang tid den enkelte ost er lagret.

Inden at osten bliver endelig godkendt, så bliver den testet med traditionelle værktøjer. Man bruger her en hammer, en nål og en sonde for at sikre topkvalitet. Når osten er godkendt her, så vil den få brandemærket Grana Padano på ydresiden.

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..