Home aftensmad Karrykål med oksekød

Karrykål med oksekød

by Maria
Karrykål med oksekød

Karrykål med oksekød

Her får du opskriften på karrykål med oksekød og gulerødder. En simpel opskrift på en nem ret til aftensmaden i hverdagen. Retten har en mild smag, så hele familien kan sagtens spise med. Vil du have kålretten mere krydret, så kan du sagtens tilsætte lidt ekstra krydderi. Prøv også blot at tilsætte lidt chili – hvilket så ikke vil gøre retten lige så børnevenlig.

Lav gerne ris til din karrykål og server fx med enten soya sauce eller sød chilisauce ved siden af.

Du kan finde endnu flere hverdagsretter til aftensmaden lige her!

Karrykål med oksekød

Karrykål med gulerod og hakket oksekød

Karrykål med oksekød Her får du opskriften på karrykål med oksekød og gulerødder. En simpel opskrift på en nem ret til aftensmaden i hverdagen. Retten har en mild smag, så hele familien kan sagtens spise med. Vil du have kålretten… aftensmad Karrykål med oksekød European print
portioner: 3-4 portioner forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 350 g hakket oksekød
  • 1 stort løg, i skiver
  • ½ stort spidskålshoved, ca. 500 g
  • 300 g revet gulerod
  • 2-3 spsk olie
  • 3 tsk karry
  • 1 bouillonterning
  • 1½ dl vand
  • 1½ tsk salt og lidt peber
  • Godt med koriander på toppen

Sådan gør du:

  • Skal du spise ris til, så start med at sætte dem over
  • Snit spidskålen, det skal ikke være helt fint og riv gulerødderne på den grove side
  • Varm en stor pande op med olie og sauter løget af til det blevet blankt. Tilsæt kødet, brun det godt af og krydr med salt og lidt peber
  • Kom så spidskål og gulerødder på panden. Det fylder meget men falder sammen
  • Drys karry på grøntsagerne og vend jævnligt i det
  • Opløs bouillonterningen i det kogende vand, i en lille skål
  • Når kålblandingen er er faldet sammen, efter nogle minutter, hældes bouillonvandet på og det steges videre i ca. fem minutter
  • Vandet på panden fordamper og bliver "suget" lidt ind i retten
  • Til sidst smages retten til og er derefter klar til servering. Top med masser af koriander, det smager så lækkert på. Velbekomme!

Til opskriften er der ikke brugt en stor mængde kød men i stedet skruet ekstra op for grøntsagerne. Jeg selv synes, at mængden er fin men er du stor kødspiser, så skal der nok tilsættes ekstra kød.

Rigtig mange vil gerne lave nem mad, hjemmelavet og sund mad! Uden at det skal være alt for besværligt!! Retten her passer godt ind i denne kategori.

4 comments

Susanne Rehder 11. april 2019 - 10:42

Hej Maria
Min mand og jeg lavede karrykål med oksekød i går. Hold nu op, den smagte godt. Det var vi begge enige om.
Dejligt med lidt fornyelse på vores middags-bord 🙂
Mange hilsner
Susanne Rehder

Reply
Maria 26. april 2019 - 16:32

Hej Susanne,
Hvor er det bare dejligt at høre!
Tak for din besked og tilbagemelding. Det giver bare så meget lyst til at lave flere opskrifter til bloggen.
Tak 🙂
Kh. Maria

Reply
Lars 28. maj 2019 - 19:31

Hejsa 🙂

Er det en oksekøds-bouillon terning eller en grøntsags variant, eller står det mig frit for?

Vh

Lars

Reply
Gitte 14. april 2020 - 17:28

Det glæder mig at se du bruger min opskrift. Jeg underviser heller ikke mere og undvære den sagtens. Bare sådan til oplysning kan jeg fortælle, at I original opskriften står der at oksekød med fordel kan erstattes af hakket kylling / kalkun

Reply

Leave a Comment