Karrykål med oksekød

by Maria
Karrykål med oksekød

Karrykål med oksekød.

Her får du opskriften på karrykål med oksekød og gulerødder. Helt enkelt er det bare stegt spidskål med karry og hertil oksekød. Det er en UTROLIG populær opskrift på min side!

Du kan finde endnu flere hverdagsretter til aftensmaden lige her!

Stegt spidskål med karry er meget simpel ret, og det er derfor perfekt aftensmad i hverdagen. Retten har en mild smag, så hele familien kan sagtens spise med.

Vil du have kålretten mere krydret, så kan du sagtens tilsætte lidt ekstra krydderi. Prøv også blot at tilsætte lidt chili – hvilket så ikke vil gøre retten lige så børnevenlig.

Karrykål med oksekød

Lækker mild karryret med oksekød og spidskål.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
4 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 350 g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 500 g spidskål
  • 300 g revet gulerod
  • 3 spsk olie
  • 3 tsk karry
  • 1 bouillonterning
  • dl vand
  • tsk salt og lidt peber
  • Evt koriander på toppen

Fremgangsmåde
 

  • Skal du spise ris til, så start med at sætte dem over.
  • Snit spidskålen, det skal ikke være helt fint og riv gulerødderne på den grove side.
  • Pil løget og skær det i tynde skiver.
  • Varm en stor pande op med olie og sauter løget af til det blevet blankt.
  • Tilsæt kødet, brun det godt af og krydr med salt og lidt peber.
  • Kom så spidskål og gulerødder på panden.
  • Det fylder meget men falder sammen.
  • Drys karry på grøntsagerne og vend godt i det.
  • Opløs bouillonterningen i det kogende vand, i en lille skål.
  • Når kålblandingen er er faldet sammen, efter nogle minutter, hældes bouillonvandet på.
  • Det tilberedes videre i ca. fem minutter.
  • Vandet på panden fordamper og bliver "suget" lidt ind i retten.
  • Til sidst smages til og er derefter klar til servering.
  • Top med masser af koriander, det smager så lækkert på. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Lav gerne ris til din karrykål og server fx med enten soya sauce eller sød chilisauce ved siden af. Det behøver ikke at være med ris til, da retten mætter godt. Det er dog en måde at lave mad til flere ved blot at servere ris til som giver ekstra fylde.
  • I stedet for at lave karrykål med spidskål kan man også sagtens bruge hvidkål. Hvidkål er lidt grovere i smag og tekstur. Så bruger du hvidkål, så skær kålen fint og giv den gerne et par ekstra minutter på panden.
  • Hvis du gerne vil have det med noget andet en oksekød, så kan jeg også anbefale dig at prøve at lave karrykål med hakket kylling eller svinekød.

Karrykål med spidskål. Opskrift på sund hverdagsmad.

Kål og gulerødder får en let sødlig smag når det tilberedes. Det gør sig godt i retten her med hakket oksekød og karry. Jeg kan godt lide at servere en smule soya til, som passer godt med den sødlige grøntsagsblanding.

Til karrykål med spidskål er der ikke brugt en stor mængde kød men i stedet er der skruet ekstra op for grøntsagerne. Jeg selv synes, at mængden er fin, men er du stor kødspiser, så skal der nok tilsættes ekstra kød.

Rigtig mange vil gerne lave nem mad, hjemmelavet og sund mad. Uden at det skal være alt for besværligt. Retten her passer godt ind i denne kategori.

Her på min blog kan du finde rigtig mange nemme opskrifter som er perfekte til hverdagene hvor madlavningen ikke skal tage alt for lang tid.

5 comments

Susanne Rehder 11. april 2019 - 10:42

Hej Maria
Min mand og jeg lavede karrykål med oksekød i går. Hold nu op, den smagte godt. Det var vi begge enige om.
Dejligt med lidt fornyelse på vores middags-bord 🙂
Mange hilsner
Susanne Rehder

Reply
Maria 26. april 2019 - 16:32

Hej Susanne,
Hvor er det bare dejligt at høre!
Tak for din besked og tilbagemelding. Det giver bare så meget lyst til at lave flere opskrifter til bloggen.
Tak 🙂
Kh. Maria

Reply
Teresa hansen 18. februar 2021 - 12:32

Hej skal prøve at lave retten i dag vil høre om noget af det kan fryses? Da jeg laver en stor portion mvh teresa

Reply
Lars 28. maj 2019 - 19:31

Hejsa 🙂

Er det en oksekøds-bouillon terning eller en grøntsags variant, eller står det mig frit for?

Vh

Lars

Reply
Gitte 14. april 2020 - 17:28

Det glæder mig at se du bruger min opskrift. Jeg underviser heller ikke mere og undvære den sagtens. Bare sådan til oplysning kan jeg fortælle, at I original opskriften står der at oksekød med fordel kan erstattes af hakket kylling / kalkun

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering