Kødboller

by Maria
Kødboller

Nemme og super lækre kødboller!

Med bl.a. parmesan og krydderier får du hurtigt rørt en fars til lækre kødboller. Server dem i en pastaret, tomatsuppen eller til en god salat. Der er mange muligheder for, hvordan de kan serveres. På billedet er kødbollerne serveret med en couscous salat og fuldkorns fladbrød med hvidløg.

De er super nemme at lave og velegnet til hele familien. Søger du en ekstra nem opskrift til aftensmaden kan du prøve one pot pasta og evt. servere dem dertil.

Både kødbollerne og pasta retten er hurtigt lavet og du vil få en skøn gang aftensmad uden at bruge så længe i køkkenet.

Kødboller

Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
5 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød eller okse hvis du ønsker det
  • 1 håndfuld frisk basilikum hakket
  • 50 g revet parmesan
  • 2 fed hvidløg presset
  • 1 lille løg i fine tern
  • 1 æg
  • ½ dl minimælk
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt og lidt peber

Fremgangsmåde
 

  • Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål til farsen får en ensartet konsistens.
  • Den skal "hænge godt sammen".
  • Tænd ovnen på 190 grader.
  • Form kødbollerne og kom dem på en bageplade med bagepapir.
  • Ca. en lille spsk. til hver kødbolle.
  • Kom kødbollerne i ovnen i ca. 18-20 min. - er du usikker på om de er færdige så del en over og tjek indeni.
  • Når kødbollerne er kommet ud af ovnen kan sagtens hurtigt brune dem af på panden i lidt olie, for at få lidt stegeskorpe men det er ikke nødvendigt og slet ikke hvis de skal ned i en ret. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

 

Kødboller

Leave a Comment

Opskrift Vurdering