Koldskål

Koldskål med citron.

Nyd sommertiden med en portion hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg. Det er en skøn koldskål opskrift som er tilsmagt citron. For selvom koldskålen i forvejen godt kan være syrlig fra kærnemælk og tykmælk så gør en smule citron noget godt i blandingen.

Det er en skøn klassisk koldskål som du kan have klar på under en halv time. Server den med kammerjunker og evt. lidt friske jordbær. Eller måske der er noget helt andet du foretækker på?

Koldskål

Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 25 minutter
1 liter
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 2 æggeblommer, evt. pasteuriseret
  • 30 g sukker
  • 5 dl kærnemælk
  • 4 dl tykmælk
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

  • Pisk æggeblommer, sukker og vanilje lyst og luftigt. Det tager 4-5 minutter.
    Derefter piskes kærnemælk, tykmælk og citronsaft i.
  • Server afkølet med kammerjunker og evt. friske jordbær .Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Koldskålen kan sagtens holde sig i 3-4 dage i køleskabet.
  • Holdbarheden varierer selvfølgelig også lidt efter hvor lang tid de mælkeprodukter du har brugt, kan holde sig. Men det kan altid anbefales at man dufter og smager på maden, hvis man er i tvivl.
  • Koldskålen kan godt dele sig/skille lidt når den står på køl. Det betyder ingenting. Du rører bare lige i den inden den hældes i skålen.
  • Det er altid en god idé at smage på maden så du selv er tilfreds med resultatet. Måske den skal have mere syre, mere sukker eller vanilje? Vi er alle forskellige og foretrækker maden forskelligt.

 

Otte stillede spørgsmål.
  • Er det sundt at spise koldskål? Selve koldskålen er ikke usund. Den er lavet med begrænsede mængder af sukker. Men ofte er der en del fedt og kalorier i de kammerjunkere, som man kommer ovenpå. Men en lille portion koldskål kan man sagtens spise som en del af en sund og varieret kost. Hvis man vil spare lidt på kalorierne kan det anbefales at skifte kammerjunkerne ud med noget andet. Fx friske jordbær eller en slags granola.
  • Er koldskål en dansk ting? Ja, koldskål er en dansk ting. Tilbage i 1800-tallet lavede man det som en form for vælling, men det blev senere hen til den koldskål, som vi kender det i dag.
  • Er koldskål en dessert? Jeg tror, at det er lidt forskelligt, hvad folk ser det som. Jeg vil kalde det en form for sommerdessert. Et friskt og let sødt indslag, som passer perfekt efter en god omgang grillmad.

 

Koldskål

 

 

Hjemmelavet koldskål.

En hjemmelavet udgave smager fantastisk godt. Lige så snart at vi her i Danmark begynder at få et vejr, der minder lidt om forår og sommer, så kommer den klassiske sommerdessert i butikkerne. Og man fristes til den skønne sommerdessert.

Selvfølgelig er det supernemt lige at købe en liter i supermarkedet og der findes mange lækre færdige udgaver. Men det er faktisk også nemt, at lave det selv. Og det er også nemt at lave det til mange. Det kræver bare ekstra af ingredienserne som der skal bruges.

Nogen foretrækker at drikke det men andre (størstedelen vil jeg mene) spiser koldskålen fra en skål og gerne med kammerjunker til. Det store samtaleemne er så altid, kommer du kammerjunkerne på hele eller skal de knuses?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..