Hjemmelavet koldskål med citron!
Nyd sommertiden med en portion hjemmelavet koldskål, det er så nemt at lave selv og det smager virkelig skønt!
Koldskål er altså bare noget der hører sommertiden til, der er bare noget hyggeligt over det! Mange køber dem færdiglavet og der findes også mange rigtig gode varianter! Men du skal næsten prøve en hjemmelavet udgave.
Personligt synes jeg at der er noget ekstra hyggeligt og dejligt ved at servere noget der er hjemmelavet!
Opskriften her er med bl.a. citron, vanilje og græsk yoghurt og selvfølgelig kærnemælk!
Koldskål
Ingredienser
- 2 æggeblommer, gerne pasteuriseret
- 2 spsk sukker
- 2 dl græsk yoghurt, eller skyr
- 5 dl kærnemælk
- ½ vaniljestang
- Skal fra ½ citron
Fremgangsmåde
- Vaniljekornene fjernes fra stangen.Lav et snit langs stangen stangen og derefter kan kornene skrabes ud med en kniv.
- Kom lidt sukker på spækbrættet og fordel kornene i sukkeret.Brug bagsiden af kniven så vaniljen vil blive ordentligt fordelt i æggeblommerne.
- Pisk æggeblommer, sukker og vanilje lyst og luftigt.Derefter piskes kærnemælken i blommerne.
- Til sidst vendes yoghurten i, sammen med citronsaften og skal.
- Koldskålen kan stilles på køl i 30 minutter for at trække smag. Velbekomme!
Hel almindelige kammerjunkere smager skønt – det vil de fleste sikkert mene! Men er du på udkig efter et sundere alternativ kan du f.eks. prøve denne nemme koldskålknas, du kan også komme jordbær på toppen eller købe en sundere variant af kammerjunkere hvis du vil det!