Koldskål

by Maria
Koldskål

Hjemmelavet koldskål med citron!

Nyd sommertiden med en portion hjemmelavet koldskål, det er så nemt at lave selv og det smager virkelig skønt!

Koldskål er altså bare noget der hører sommertiden til, der er bare noget hyggeligt over det! Mange køber dem færdiglavet og der findes også mange rigtig gode varianter! Men du skal næsten prøve en hjemmelavet udgave.

Personligt synes jeg at der er noget ekstra hyggeligt og dejligt ved at servere noget der er hjemmelavet!

Opskriften her er med bl.a. citron, vanilje og græsk yoghurt og selvfølgelig kærnemælk!

Koldskål

Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 35 minutter
4 personer

Ingredienser

  • 2 æggeblommer gerne pasteuriseret
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 5 dl kærnemælk
  • 1/2 vaniljestang
  • 2 spsk sukker eller sukkererstatning
  • Evt. skal fra ½ citron

Fremgangsmåde
 

  • Vaniljekornene fjernes fra stangen. Lav et snit langs stangen stangen og derefter kan kornene skrabes ud med en kniv.
  • Kom lidt sukker på spækbrættet og fordel kornene i sukkeret med bagsiden af kniven - så vaniljen bliver ordentligt fordelt i æggeblommerne.
  • Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Derefter piskes kærnemælken i blommerne.
  • Til sidst piskes yoghurten i, sammen med citronsaften - du kan evt. rive citronskal og komme i koldskålen.
  • Koldskålen stilles på køl minimum 30 minutter - det giver bedre smag. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Hel almindelige kammerjunkere smager skønt – det vil de fleste sikkert mene! Men er du på udkig efter et sundere alternativ kan du f.eks. prøve denne nemme koldskålknas, du kan også komme jordbær på toppen eller købe en sundere variant af kammerjunkere hvis du vil det!

Koldskål

Leave a Comment

Opskrift Vurdering