Koteletter i fad med tomat

Koteletter i fad med tomat

En lækker aftensmads ret, der hurtigt kan blive en af hverdags favoritterne. Koteletter i fad med tomat er super simpel at lave og kan sagtens serveres for hele familien. Der skal ikke mange ingredienser til, at lave retten og jeg må da også ærligt indrømme, at bacontern lige giver lidt ekstra smag!

I opskriften bliver koteletterne halveret på langs. Det gør jeg fordi det virker lækkert med flere mindre stykker kød. Og så synes mange børn også, at det er rart med mindre portioner af gangen. Så kan man jo altid tage en gang mere!

Ris passer godt til retten og du kan evt. servere lidt grønt ved siden af. F.eks. en salat der passer til årstiden eller som på billedet her, lidt dampet spidskål, hvor der stadig er godt med bid i. Det kan vi rigtig godt lide herhjemme.

Du kan gå på opdagelse i Salater, grønt og tilbehør – hvis du magler lidt inspiration til salater mm.

Koteletter i fad med tomat

Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
4 personer

Ingredienser

  • 1 pakke koteletter 500 g.
  • 100 g bacon i tern
  • 2 tsk salt og lidt peber
  • 1 stort løg finthakket
  • 300 g champignon i kvarte
  • 1 dåse hk. tomater
  • 2 spsk friskhakket timian eller 2 tsk. tørret timian
  • 2 spsk olie til stegning
  • 1 spsk maizena rørt ud i ½ dl. koldt vand

Fremgangsmåde

  • Opvarm en pande med olien.
  • Koteletterne halveres på langs.
  • De brunes af på den varme pande i ca. 2 minutter på hver side og krydres med 1 tsk. salt og lidt peber.
  • Koteletterne tages af panden og kommes i et ildfast fad.
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Panden varmes op igen og bacontern kommes på og sauteres i nogle minutter.
  • Derefter kommes løg, champignon og timian på panden med bacon og det sauteres af i 3-4 minutter.
  • Dåsen med hakkede tomater kommes på panden og det krydres med 1 tsk. salt og lidt peber.
  • Lad saucen simre i 5 minutter.
  • Rør maizena ud i koldt vand og kom det i saucen, skru op for varmen så maizenaen jævner tomatsaucen.
  • Hæld blandingen ud over koteletterne og kom fadet i ovnen i 15 minutter.
  • Sæt dine ris over imens at retten er i ovnen.
  • Pynte evt. fadet med lidt frisk timian, det smager så skønt. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Koteletter i fad med tomat er en ret vi laver de dage hvor det skal være simpelt. Fordi det ikke kræver de store kogekunster eller alt for meget tid i køkkenet.

Jeg kan godt lide god mad, mad med smag og helst gerne kombineret med, at jeg ikke skal bruge 100 år i køkkenet. Det lever retten her i den grad op til.

Du kan finde flere opskrifter og inspiration i aftensmad!

Koteletter i fad med tomat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..