Mexi bowl

by Maria
Mexi bowl

Mexi bowl

Her får du inspiration til en skøn mexi bowl med bl.a. bønner, avocadocreme og oksekød. Det er et lækkert mexicansk inspireret måltid med sprøde, friske og smagsfulde elementer. Salaten tager ikke lang tid at lave og hele idéen er, at komme en masse lækre sager i skålen.

Så er der noget af det du ser i ingredienslisten som du ikke kan lide eller ikke har derhjemme, så byt det ud med noget andet du foretrækker. En god klat cremefraiche vil også være lækkert til.

Prøv evt. de lækre syltede rødløg i salaten, de smager virkelig skønt.

Mexi bowl

Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
1 stor skål

Ingredienser

Bowl

  • 2 håndfulde snittet salat f.eks. hjerteblade
  • 1 dl majskerner fra en kogt majskolbe eller dåse/frost
  • 1 dl kogte hvide bønne fra dåse hvis det skal gå stærkt
  • 1 stykke agurk i små tern
  • 1 moden tomat i små tern
  • 1/4 rødløg i tynde skiver
  • 100 g hakket oksekød
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • ½ tsk spidskommen
  • 1 limebåd
  • Lidt olie til stegning
  • Friske korianderblade
  • 1 håndfuld tortilla chips

Avocadocreme

  • ½ avocado
  • Lidt limesaft
  • 1/4 rødløg finthakket
  • ½ tsk spidskommen
  • ½ tsk stødt koriander
  • 1 knsp salt og lidt peber

Fremgangsmåde
 

  • Steg kødet af på en varm pande i lidt olie.
  • Drys salt, peber og spidskommen på kødet og tag panden af varmen når kødet er færdigstegt.
  • Mos avocadoen i en skål og tilsæt lidt limesaft, spidskommen, stødt koriander, salt og peber.
  • Snit grøntsagerne og anret dem i skålen sammen med kød, avocadocreme, frisk korander og en limebåd. Server evt. lidt tortilla chips til. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Er du vegetar kan du undlade kødet og evt. spæde til med andre eller lidt flere bønner. Fx noget så nemt som edemamebønner fra frost er virkelig lækkert i salater som denne.

Når vi har spist madpandekager eller andet mexicansk inspireret mad så kan jeg godt lide at lave sådan en bowl her. Jeg sørger for at der er nok “rester” tilbage til dagen efter og så har vi nemt mad til to dage.

Så næste gang i spise rmadpandekager, så snit lidt ekstra grønne sager og steg lidt ekstra kød. Så har du til den næste dags mad.

Find mere nem inspiration i salater, grønt og tilbehør. Både nemme salater til tilbehør og mættende måltidssalater.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering