Mørbradbøffer

Mørbradbøffer i cremet tomatsovs

Her får du opskriften på lækre mørbradbøffer i tomat med squash og paprika. Bøfferne er i en lækker cremet sovs, da der brugt madlavningsfløde, sammen med tomatpuré og paprika. Server med frisk pasta og rigeligt af friskhøvlet parmesan. Det smager virkelig skønt.

En lækker ret, som du sagtens kan bruge til hverdagene. Den er ikke så krævende og hele familien vil sagtens kunne spise med.

Mørbradbøffer

Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
4 personer

Ingredienser

  • 1 hel svinemørbrad
  • 1 løg
  • 1 squash
  • 1 lille håndfuld timianstilke
  • dl madlavningsfløde
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk tomatpure
  • tsk paprika
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • Lidt olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Puds din mørbrad fri for sener og fedt.
  • Skær mørbradbøfferne i ca 2 sm. tykkelse og bank dem flade på spækbrættet med håndfladen.
  • Opvarm en pande med lidt olie og brun mørbradbøfferne af ca. 2 minutter på hver side, krydr med salt og lidt peber.
  • Kom derefter bøfferne i et mellemstørrelse ovenfast fad.
  • Skyl squashen og skær i grove tern.
  • Pil løget, del det på midten og skær det i skiver.
  • Skyl eller tør panden af med et stykke køkkenrulle og opvarm igen panden med lidt olie,
  • Sauter løget af sammen med timian. Når løget er blevet klart i farven kommes tomatpuréen og squashen på panden og det blandes godt sammen.
  • Hæld mælk og madlavningsfløde på panden og bland det godt sammen, drys paprika i og smag til med salt og peber.
  • Tænd ovnen på 170 grader.
  • Lad sovsen simre i ca. 5 minutter og hæld det over mørbradbøfferne.
  • Kom fadet i ovnen i 15 minutter.
  • Imens kan du koge pasta eller tilberede de grøntsager I skal have til.
  • Tag fadet ud og pynt evt. med lidt timian og server retten med pasta og rigeligt med høvlet parmesan. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Jeg elsker lækre hverdagsretter, for det er nu engang dem vi laver flest af.

Indimellem må hverdagsretterne også gerne piftes lidt op og her blev det altså til mørbradbøffer i en cremet “fløde”sauce.

Som det ses på billedet kan du servere frisk pasta til. Sparer du på kulhydraterne, så kan du fx servere lidt let dampet spidskål til eller en frisk salat. Find mere inspiration i salater, grønt og tilbehør!

2 Responses

    1. Hej Maria,
      Vil du både erstatte madlavningsfløde og komælk? Hvis det kun er sidstnævnte kan du sagtens nøjes med at bruge madlavningsfløde. Ellers kan du erstatte komælk med en plantemælk. Det fungerer også fint.
      Kh Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..