Osso Buco – klassisk italiensk simreret
Her får du opskriften på en af de skønneste italienske simreretter. Nemlig Osso buco. Den er faktisk nem at lave – for den passer sig selv i gryden. Imens kan du bruge tiden på noget helt andet.
Du skal dog lige brune kødet og resten af ingredienserne af. Sætte det hele over i gryden men så er der også “kun” tilbage, at væbne dig med tålmodighed. Imens kan du nyde den fantastiske duft som breder sig i hjemmet når retten står og simre på komfuret.
Osso buco
Ingredienser
- 3-4 stykker okseskank ca. 1,2 kg
- 1 stort løg hakket
- 3 fed hvidløg pillet og presset
- 4 store gulerødder i grove stykker
- 4 stilke timian
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 stor dåse tomatpuré
- 2 tsk salt og friskkværnet peber
- 4 dl oksebouillon eller 4 dl. vand og en bouillonterning
- Evt et par stilke bladselleri
Fremgangsmåde
- Klip eller rids i hvert stykke kød 3-4 steder - ca. 1 cm. ind i kødet.
- Vend kødstykkerne godt i hvedemel.
- Opvarm en stor gryde med fedtstof og brun kødet godt af ca. 3 minutter på hver side. Gør det gerne over et par gange, så der er plads til kødet. Husk at krydre med salt og peber.
- Tag kødet til side på en tallerken.
- Kom lidt mere fedtstof i gryden og sauter løg og hvidløg til det er blevet klart i farven.
- Gulerødder, timian og tomatpuréen kommes i gryden og det svitses af et par minutter.
- Kom de hakkede tomater ved, bland det rundt og læg kødet i gryden.
- Hæld bouillonvand på til det dækker kødet og læg persillen øverst i gryden i væsken.
- Kom låg på og lad retten simre ved svag varme i 2-2½ time.
- Vend gerne i kødet undervejs, hvis toppen ikke er dækket helt af væske.
- Når der er en lille time til, kan du tilberede dit tilbehør til retten. Velbekomme!
Jeg vil mene at den slags mad er allerbedst i weekenderne. Der hvor du har ekstra tid. Hvor at det ikke gør noget, at retten skal simre i 2 timer eller mere.
Til Osso Buco kan du servere en lækker kartoffelmos, almindelige ris, måske en risotto (som er det klassiske) eller som vi gjorde her – couscous. Det er jo helt op til dig og hvad familien nu lige har lyst til.
Kan du lige gryderetter og simreretter – så kan jeg anbefale dig at prøve opskriften her på gullasch.
Du skal også bare gå på opdagelse i alle aftensmads opskrifterne – der er både de lynhurtige og dem der kræver lidt længere tid!